Tornádo Help Fest: pět kapel vystoupilo na pomoc občanům Hrušek

Chaos in Head / foto: Standa Vybíral
V Uherském Brodě jsme v polovině října navštívili charitativní rockovou akci Tornádo Help Fest. Zahrálo na ní pět kapel bez nároku na honorář. Jsme rádi, že se touto cestou dostanou peníze nejvíce potřebným a že jim pomohou překlenout nelehkou situaci vzniklou přírodní katastrofou.

Pořádající Chaos in Head zahajovali

Akci odstartovala ve 20 hodin kapela Chaos In Head s charismatickou zpěvačkou Lenkou. Ta má vždy ve zvyku vyrazit s mikrofonem mezi fanoušky, což učinila i zde při skladbě Někdo tam nahoře mě nemá rád. Zazněly i další jejich známé skladby jako Kmen, Naruby, Performer a plno dalších.

Ocelot prezentovali novou desku

Jako druzí nastoupili Ocelot a se svým „Motörhead stylem“ rozdováděli snad všechny přítomné fans. Ocelot před nedávnem vydal nové CD s názvem Bordell roll, ze kterého zahrál hity jako Kurva z paneláku, Nakaženej, Je to silnější než já a plno dalších.

Forrest Jump s novým songem a speciálním pivem

Další kapelou byli Forrest Jump, kteří shodou okolností před nedávnem 15. října vydali povedený nový klip Rozcestí, v němž vystoupil třeba i  Poly z Insanie, nebo Desed z kapely Dark Gamballe. Pro své fanoušky zahráli plno hitů jako Uprostřed magnetických polí, Na dotek, Na křídlech nočních můr a plno dalších.

Like Fool – za mě vrchol večera

Asi nejvíc to ten den sedlo klukům z Like Fool. Jejich vystoupení bylo prostě po všech stránkách úžasné. Navíc vystoupili s novým zpěvákem Petrem „Blackie“ Blahošem, který opravdu zaválel. Vše jim pod pódiem kontroloval i bývalý zpěvák Martin Chalupa.

Známé písničky Kabátu měly úspěch

Celou akci uzavíral Kabát revival s názvem Tabák. Hity Kabátů většina zúčastněných znala, a tak skotačení a tanečky vytrvaly až do ranních hodin.

Díky!

Výtěžkem akce, který ve finále činil pěkných 31000 Kč, budou příjemně překvapeny dvě vybrané rodiny z obce Hrušky na Břeclavsku, kterým budou tyto peníze rozděleny. Velký dík za to vše patří hlavní organizátorce akce, manažerce kapely Chaos In Head Stáně Kovářové, která vše důležité zařizovala a sehnala i základní sponzory.

Text a foto: Standa Vybíral

Author