Insania se v Brně důstojně rozloučila se starým setlistem

Insania / foto: Pavel Dolas
Kapela Insania má za sebou letošní live derniéru a zkraje roku vyhlíží nové album. Předtím však ještě naposledy přivezla moravským fanouškům starý koncertní program. O koncertě v Brně 29. října vypráví slovem i objektivem Pavel Dolas.

Od nového roku s novým setlistem

Zaparkovat v centru Brna bylo tradičně nemožné, a když jsem viděl cifru na parkovacím lístku, udělalo se mi mírně mdlo. Kdo chce ale vidět Insanii, musí něco vydržet. Koncert v klubu Kabinet múz byl jejich posledním letošním vystoupením a zároveň posledním se stávajícím setlistem. V únoru chystá Insania další desku, kterou podpoří koncertním turné se setlistem z nových písní. Klub měl slušné ozvučení a byl neméně slušně naplněn.

První hoře: energie a převleky

Předkapela První hoře s Insanií již několikrát hrála. Jejich styl je označován jako progressive psychedelic a opravdu to stálo za to. Jejich set byl nabušený energií, akordeonista měnil převleky jako na běžícím páse a jako celek nás to náležitě bavilo.

Setlist vytáhl to nejzajímavější z různých období

Pak už večer patřil Insanii. Fanoušci ocenili, že setlist byl složen z písní z různých období kapely. Došlo na známé písně jako Sfoukni za mě svíci, Píšu ti švabachem, Ať kypí žluč, Joe si nepohlídal záda či Bohové jdou k lidem. Došlo i na pár věcí z období úplně nejstaršího: Zimní varování či U R Dead. Insania na posledních albech značně změnila styl, a tak je pro fanoušky vždy zajímavé sáhnout v setlistu takto hluboko.

Kolegové muzikanti v hledišti

V publiku se objevilo i pár známých person brněnské scény z řad hudebníků. Nejznámějším byl zřejmě Alesh AD Dostál z kapel Root a Ravenoir, dále jsme mohli mezi diváky vidět například Petra Pelce z kapely Epadun.
Text: Pavel Dolas, Sylva Kaplanová, Foto: Pavel Dolas

Author