Hairy Groupies mají klip z Futura se známou hereckou tváří

Hairy Groupies, foto: Jakub Králíček / poskytnuto Hairy Groupies

Milují rock’n’roll a nebojí se to dát najevo. Hairy Groupies nedávno vydali své debutové album, ze kterého nyní posílají nový videoklip, kde hlavní roli ztvárnila známá česká osobnost.

Spolupráce se známou producentskou osobností rockové scény

Jihlavská čtyřčlenná parta Hairy Groupies, která svou image vybudovala na glam rocku 80. let, vydala v listopadu loňského roku své první album s názvem Glamnization. Album skupina nahrávala ve studiu v německém Karlsdorfu, kde se jej ujal americký producent Dennis Ward. Ten je známý svým působením v kapelách Pink Cream 69 a Unisonic. Glamnization vyšlo pod záštitou vydavatelství 7hard.

K nové desce patří nové video

Pro videoklip k pilotní písni Illusory Man spojili Hairy Groupies své síly s režisérem Markem Dobešem. Skupina se za účelem natáčení přesunula do Prahy do známého hudebního klubu Futurum. V klipu ztvárnil hlavní roli oblíbený český herec Jaromír Nosek.

Hairy Groupies provázejí osmdesátky už téměř devět let

Hairy Groupies vznikli v roce 2013 v srdci Vysočiny – ve městě Jihlava. Sami svou hudbu prezentují jako směs melodického hard rocku s prvky glam metalu. Kapelu tvoří čtyři členové, v čele stojí zpěvačka Jackie Daniel’s. Své první EP se čtyřmi skladbami vydali v roce 2017 a natočili videoklip k písni Feel the Night. Debutové album jim vyšlo koncem roku 2021 pod názvem Glamnization.

Text: Šárka Vlachová, foto: Jakub Králíček/poskytnuto Hairy Groupies, video: YouTube.com

Author