Welicoruss a Innersphere uspořádali v pardubické Ponorce metalový večírek

Welicoruss / foto: Magda Šotolová

Sobotní večer posledního březnového víkendu patřil v Pardubicích nejen hokeji, ale i tvrdším odnožím metalu. V rockovém hudebním klubu Ponorka se sešli fanoušci kapel Welicoruss a Innersphere.

Welicoruss sáhli do nového i staršího repertoáru

Metalový večírek odstartovali po jednadvacáté hodině blackmetalisté Welicoruss. Rusko-česká čtveřice nalíčených muzikantů v kostýmech rychle rozpumpovala všechny přítomné fanoušky. V rychlém sledu jim naservírovala hned pět songů z loni vydaného alba Siberian Heathen Horde. Druhou půlku setlistu tvořil výběr písní z jejich starší tvorby. Muzikanti, kteří loni oslavili patnáct let působení kapely na metalové scéně, zakončili svůj set písní Outsider z alba AzEsm.

Innersphere odehráli skoro celou loňskou desku

Po krátké přestavbě pódia se jako druzí v pořadí představili melodic-death metaloví Innersphere. Plzeňáci, kteří v současné době pracují na materiálu pro své třetí studiové album, představili fanouškům téměř kompletní album Omfalos, vydané v loňském roce. Nechyběly ani songy z předchozího alba Amnesia (2018) a eponymního EP z roku 2016. Metalové řádění utichlo až v pozdních večerních hodinách a fanoušci se mohli spokojeně vydat domů. Bylo opravdu na co se dívat a co poslouchat.

Text a foto: Magda Šotolová

Author