Morbidfest 2022 vypukne již v sobotu v Ostravě

Belphegor / foto: Pavel Dolas

V ostravském klubu Barrák se chystá pořádná metalová řežba. Headlinerem bude dlouholetý člen amerických Morbid Angel David Vincent se svým projektem I Am Morbid, ke kterému se připojí řada zajímavých hostů.

Morbid Angel výrazně ovlivnili vývoj death metalu

Morbid Angel byli jednou z prvních ryze deathmetalových kapel a zejména díky čtveřici svých prvních desek Altars of Madness, Blessed Are the Sick, Covenant a Domination měli lví podíl na formování tohoto žánru. Jejich tvorba inspirovala mnoho současných deathmetalových gigantů, a právě v této éře byl součástí kapely frontman a baskytarista David Vincent. Po svém druhém odchodu z Morbid Angel spojil síly s několika dalšími zkušenými muzikanty a se svým projektem I Am Morbid nyní hraje na koncertech to nejlepší z repertoáru této legendy.

Po 4 měsících se k nám vrací Belphegor, s novou tvorbou dorazí polští Hate

K I Am Morbid se přidá rakouská blackened deathmetalová stálice Belphegor. Démonicky vyhlížející sestava kolem zakládajícího člena Helmutha Lehnera a baskytaristy Serpentha brzy vydá své dvanácté album, jehož název zatím tají. Jejich koncerty jsou pověstné též svou vizuální stránkou – na pódiu nechybí konstrukce ze zvířecích kostí se tlejícím masem, kovové pentagramy, lebky, svícny, obrácené kříže a další rekvizity dotvářející atmosféru rituálního metalového projevu těchto sekerníků. K nim se přidají jejich žánroví kolegové z Polska, a sice Hate, kteří patří mezi nejznámější polské kapely. U nás si naposledy zahráli na loňském ročníku festivalu Obscene Extreme, kam přivezli pořádnou porci rychlého a ostrého blackened death metalu, a do Ostravy se chystají rovnou s novým albem, které nese název Rugia.

Vše odstartují thrash/deathoví Nahum a Critical Mess mají ženu za mikrofonem

Na tuto trojici velkých jmen vás však nejprve připraví německá ryze deathmetalová pětice Critical Mess z Německa. Letos je tomu deset let od jejich začátků. Během té doby stihli nahrát dvě alba a před šesti lety přibrali do sestavy zpěvačku Brittu Görtz (ex-Cripper), která svým brutálním growlem pořádně vyšperkovala tvorbu těchto řezníků. V sestavě nebude chybět ani zástupce tuzemské metalové scény, a sice ostravská thrash/deathmetalová stálice Nahum. Za sebou mají řadu koncertů na velkých českých festivalech a jejich řízný a rychlý metalový sound bude tím správným impulzem, který odstartuje tuto parádní jízdu.

Vstupenky stále k dispozici, akce se nezadržitelně blíží

Vstupenky na tento nabitý metalový večer, který proběhne již tuto sobotu 2. dubna v ostravském klubu Barrák a kde si přijdou na své především fanoušci ostřejších metalových žánrů, jsou stále k dispozici v síti Ticketstream a pravděpodobně budou i na místě. Doba se nám vrací do normálu a opět si konečně můžeme naplno a bez překážek užívat koncerty našich oblíbených interpretů.

Text: Mates Šimek, foto: Pavel Dolas, videa: YouTube.com

Author