Deathmetaloví veteráni Vader chystají český dvojkoncert

Vader / foto: Petr Hanč

Polská deathmetalová veličina Vader se k nám opět vrací. Tentokrát v rámci turné, při kterém dávají vzpomenout na album De Profundis z roku 1995, jež patří mezi nejlepší a nejvyhledávanější desky v oblasti extrémního metalu.

Vader hrají již 40 let a stále v plné síle

Vader příští rok završí čtvrtou dekádu své existence. Toto číslo ovšem není moc vypovídající – během posledních let vyjíždějí na jedno turné za druhým a stále předvádějí úžasnou deathmetalovou mašinérii. Inspirace pro psaní nové muziky kapele též nedochází. Důkazem toho je album Solitude in Madness ze předloňského roku, které mnozí fanoušci považují za to nejlepší z repertoáru Vader v novém miléniu. Novou tvorbu mohli fanoušci již slyšet ještě téhož roku na brněnské Melodce, znovu pak i na loňské verzi festivalu Brutal Assault. A nyní se sestava kolem frontmana a zakladatele kapely Piotra Wiwczareka chystá udeřit hned dvakrát, a to ve dvou po sobě jdoucích dnech (6.-7. května) v Praze a v Uherském Hradišti.

Role předkapel obsadí belgičtí melodici Reject the Sickness a švédští Mara

Tito metaloví harcovníci však zde nebudou sami. Při volbě předkapel ukázali na belgické melodic deathmetalové Reject the Sickness, stejného ražení je i druhý host v podobě švédských Mara. Pro první jmenované, kteří ve svých textech dávají široký prostor emocím a neúprosnému hněvu, je toto turné tou nejlepší možností podpory nového alba While Our World Dissolves, na kterém kapela dokončila práce minulý rok. Oproti Vader pak služebně o 30 let mladší Švédové Mara budou při svém koncertě servírovat svůj debut Djävulstoner, který byl rovněž zkompletován v loňském roce.

Vstupenky stále k dispozici

Vstupenky na tyto dva nabité metalový večery (pátek 6. května v pražském klubu Black Pes a v sobotu 7. května v uherskohradišťském klubu Mír), které potěší především fanoušky poctivého death metalu, jsou stále k dispozici v síti Ticketstream a na stránkách pořádající agentury Obscure Promotion.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Hanč

Author