Marco Mendoza: S basou na krku pod pódium mezi diváky

Marco Mendoza/foto: Petr Dio

Baskytarista světového věhlasu Marco Mendoza projel v rámci svého Marco Mendoza European Tour 2022 Čechy i Moravu. Zastávku udělal celkem v šesti klubech. Náš reportér Petr Dio si užil jeho vystoupení v Kino klubu ve Svatobořicích – Mistříně.

Bulvaar: dobře odpíchnutý hard rock

Jako předskokani se na této akci představila domácí kapela Bulvaar. Tato nadějná pětice, hrající dobře odpíchnutý hard rock, se dravě hlásí o své místo na slunci. Svědčí o tom i fakt, že se v rámci akce Hledáme předkapelu Scorpions, vyhlášené Rádiem Beat, kluci probojovali až do finální pětice. A že konkurence byla veliká! Nakonec sice nevyhráli, ale i tak gratulujeme!

Skromný muzikant s kapelou světové úrovně

Americký baskytarista Marco Mendoza, který za svou více než třicetiletou hudební kariéru spolupracoval s kapelami a muzikanty tak zvučných jmen jako Thin Lizzy, Whitesnake, Journey, Dolores O’Riordan nebo The Dead Daisies, je profesionál, kterého záře hudebních hvězd neoslepila. Přátelský a skromně vystupující hudebník nedělal cavyky a svou show ve Svatobořicích – Mistříně odstartoval o deset minut dříve. Na pódiu ho doprovázeli chorvatský kytarista Ivan Keller, účinkující taktéž v projektu Jelusick (doporučujeme milovníkům progrocku) a bubeník Kyle Hughes, který spolupracuje např. se zpěvákem Grahamem Bonnetem či kytaristou Ronem ‚Bumblefootem‘ Thalem.

Setu dominovala deska Viva La Rock

Marco postavil svůj setlist hlavně na skladbách ze svého sólového alba Viva La Rock (2018). Fanoušci si vystoupení a chytlavé rytmy náležitě vychutnali. Marco jim připravil i překvapení – během produkce se i s baskytarou na krku vydal pod pódium mezi diváky a nepřestávaje hrát, nechával se fotit na selfíčka s fanoušky.

Životní zážitek pro kytaristu Bulvaaru

Poté, co se Marco Mendoza na konci koncertu vrátil za zvuku ovací na pódium, aby přidal poslední song, pozval k sobě i kytaristu předkapely Bulvaar Martina Bílka, aby si s nimi zahrál. Věříme, že mu tím připravil životní zážitek.

Text a foto: Petr Dio

Author