Magmafest bude letos dvoudenní: od Škwor přes E!E po Drumming Syndrome

Miloš Meier, Dymytry/foto: Honza Švanda

Již zanedlouho začíná v Jihlavě tradiční, tentokrát o něco delší Magmafest. Line-up zahrne českou rockovou festivalovou klasiku a několik méně obvyklých jmen.

Téměř kompletní rocková klasika

Po dvou letech, kdy to bylo s konáním akcí takové všelijaké, se pořadatelé rozhodli dát fanouškům dárek – letošní ročník jihlavského Magmafestu se koná 12.-13. srpna, bude tedy dvoudenní. To znamená bohatší program, ve kterém se vystřídá téměř kompletní česká rocková a metalová festivalová klasika.

Kapely dobře známé i méně vídané

V amfiteátru letního kina si tak přijdou na své fanoušci kapel Škwor, Dymytry, Doga, Harlej, Alkehol, Walda Gang, Trautenberk, objeví se i Kreyson či Törr. Bubenickou one man show nabídne sólový projekt Miloše Meiera Drumming Syndrome, punkem přispějí E!E a SPS. Příležitost potěšit své příznivce z Vysočiny a okolí dostanou také DeBill Heads a Loco Loco.

Občerstvení a zázemí

Samozřejmostí je festivalové zázemí s občerstvením a plochou ke stanování. Stanové městečko přímo sousedí s areálem a je zdarma, hygienický servis je zajištěn v novém sportovním areálu FC Vysočina Jihlava. Kapacita pro stanování je dostatečná, ale ne nekonečná, proto je lépe nenechávat odjezd na poslední chvíli.

Line up festivalu Magmafest 2022

Pátek:

16: 00  E!E

17: 30  Törr

19: 00  Kreyson

20: 30  Alkehol

22: 00  Harlej

23: 50  Walda Gang

Sobota:

11: 00  Loco Loco

12: 30  Panoptico

14: 00  De Bill Heads

15: 30  Doga

17: 00  Miloš Meier Drumming Syndrome

18: 00  SPS

19: 00  Trautenberk

21: 10  Dymytry

23: 00  Škwor

Text: Sylva Kaplanová, foto: Honza Švanda