Rock Castle zná svůj konečný line-up

Peter Tägtgren/foto: Honza Švanda

Druhý ročník tuzemského metalového festivalu Rock Castle už za týden začíná a pořadatelé lákají fanoušky na line-up nabitý řadou velkých jmen světové scény.

Peter Tägtgren dorazí s PAIN, vrátí se k nám i Kissin‘ Dynamite a The Unity

Dalším hvězdou letošního Rock Castle bude švédský kytarový virtuos a producent Peter Tägtgren, který se po loňském koncertě s Hypocrisy tentokrát vrátí se svým projektem PAIN. Ten spojuje industriální metal s řadou elektronických elementů a samplů. Pořádnou divočinu rozpoutají glam metaloví Kissin‘ Dynamite, kteří do Moravského Krumlova přivezou své nové album Not the End of the Road. O své divoké povaze a neskutečné energii přesvědčili fanoušky kupříkladu i na loňském ročníku festivalu Ostrava v Plamenech. Velké oblibě se u nás těší pětice zkušených muzikantů The Unity, kteří si u nás zahráli na dosud posledním ročníku Winter Masters of Rock. Tam přislíbili, že se k nám opět za rok vrátí, a svůj slib dodrželi.

Sirenia přijede s novým albem, Feuerschwanz rozpoutají divokou tancovačku

Jednou z nově potvrzených kapel se ženou za mikrofonem je norská symphonic metalová stálice Sirenia. Ti potěší své fanoušky novou tvorbou z loňského alba Riddles, Ruins and Revelations. Pořádně nás roztančí folkmetaloví bojovníci Feuerschwanz, kteří spojují svižný metalový projev s atmosférou středověkých bitev a nekončící zábavou. Také oni budou připraveni s novou deskou, kterou pojmenovali Memento Mori. Svůj kytarový a vokální um připomene výrazný řecký kytarista Gus G, který si zde tentokrát střihne koncert se svým powermetalovým projektem Firewind. Z Itálie k nám přijedou i jejich žánroví kolegové Dragonhammer.

Program bude žánrově velmi pestrý

Sestavu dále doplní němečtí rockeři April Art, progresivní Chontaraz z Norska, mladá ruská formace Black Sonic Pearls, nizozemští gothic metalisté Blackbriar, energická rocková čtveřice Slope, melodic metaloví The Secret Rule z Itálie, muziku přitvrdí libanonská groove metalová formace Phenomy. Přidávají se i zástupci z tuzemské rockové a metalové scény. Nebudou chybět brněnské metalové dračice Loretta, Power 5, vyškovská úderkaDark Gamballe a Doctor P.P.

Vstupenky a vše potřebné již v prodeji

Vstupenky na festival (a to i jednodenní), do festivalových kempů a rezervace parkovacích míst jsou vám plně k dispozici na webu festivalu rockcastle.cz. Již první ročník přilákal několik tisíc metalových fanoušků. Věříme, že hlad po koncertech a velkých hudebních akcích má teď nejeden z vás, takže směle do toho. Festival pořádá agentura Pragokoncert.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com