Blind Channel využili vklad z Eurovize, pražský koncert měl úspěch

Blind Channel/foto: Petr Hanč

29. září se v pražském Rock Café konal koncert kapely Blind Channel. Tato finská banda definuje svůj hudební styl jako „násilný pop“, konvenčnější popis by možná mohl znít – nu metal.

Táhnou spíše mladší generaci

Tito pánové ze severofinského města Oulu reprezentovali svou zemi v soutěži Eurovision Song Contest 2021 s písní Dark Side a skončili na šestém místě. Asi to mělo něco do sebe, protože před vstupem do Rock Café byla slušná fronta. A ano, bylo v ní vidět, že kapela táhne spíše mladší generaci.

Lost Society nám slušně zamotali hlavu

Jako předskokana s sebou Blind Channel přivezli své krajany Lost Society. Tahle banda byla založena v roce 2010 v Jyväskylä. Na pódium vtrhli jako uragán a rozjeli svůj set sedmi songů: 112, Blood on Your Hands, What Have I Done, Into Eternity (na albu jim s tímhle songem vypomohla Apocalyptica), Riot, No Absolution a Slitches. Pánové jeli skoro celý koncert slušný headbang. Škoda jen, že v setlistu chyběly skladby z prvních desek. Mimochodem, 7. října vydávají už páté album s názvem If the Sky Came Down.

Klub jako pro Blind Channel stvořený, fanynky v převaze

Po téhle smršti se na pódium dostavily hlavní hvězdy večera. Blind Channel začali peckou We Are No Saints, dali si i dva covery – Rollin‘ od Limp Bizkit a Left Outside Alone od Anastacii. Přídavek byl samozřejmě v podobě songu Dark Side. Klubové prostředí oběma kapelám svědčilo, a jak bylo vidět, fanoušci (možná byly v převaze fanynky) si večer skvěle užívali.
Jeli slušný headbang je taky slušný slang, ale líbí se mi…budou tomu čtenáři rozumět? snad ano? rozumím v pohodě, záleží, co lidi?

Text a foto: Petr Hanč