Leo Moracchioli a Frog Leap u nás: Od Beatles po Gorillaz

Leo Moracchioli a Frog Leap/foto: Petr Hanč

V sobotu 24. září v pražském Foru Karlín se konal dlouho očekávaný a překládaný koncert mistra coverů Lea Moracchioliho a jeho projektu Frog Leap. Slovem i objektivem u toho byl Petr Hanč.

Světové hity v metalovém kabátě

Účast na tomto koncertu byla opravdu veliká a bylo to poznat už na velmi dlouhé frontě před vstupem do Fora Karlín. Leo byl jediný vystupující tohoto večera, takže se v devět hodin šlo hned na věc. Prvním songem byl cover od amerických LMFAO Party Rock Anthem. Párty pokračovala dalšími skladbami jako Ghostbusters, The House of the Rising Sun, Dance Monkey (zde se přidala charismatická zpěvačka Hannah Boulton), Come Together od The Beatles, Eye of the Tiger, Uptown Funk, Heathens, Try od P!nk, Breathe od Prodigy, Pokemon, Feel Good Inc. od Gorillaz, Africa od Toto nebo Hello od Adele.

Trefil se do díry na trhu

Jako přídavek zazněly dva parádní songy v Leově podání, a to Killing in the Name od Rage Against the Machine a závěrečna Zombie od The Cranberries. Koncert byl spíš jedna velká párty a fanoušci si to parádně užívali. Leo Moracchioli se zřejmě skutečně trefil do „díry na trhu“, když ho napadlo dělat metalové předělávky známých hitů – a nikdo se nepohoršuje, naopak se všichni skvěle baví.

Text a foto: Petr Hanč