Alestorm a Gloryhammer spojí síly na evropském turné

Alestorm/foto: Honza Švanda

Začátek příštího roku láká na velké množství parádních koncertů. Nyní se k nim přidává další. Pirátská sebranka Alestorm a galaktičtí rytíři Gloryhammer totiž vyrážejí na společné turné, které zahrne i jednu českou štaci.

Koncerty pirátské skvadry Alestorm jsou jedna velká párty

Skotská formace Alestorm je vždy zárukou skvělé zábavy. Jejich fanoušci se o tom mohli přesvědčit letos ve Vizovicích, kdy během koncertu Alestorm létaly v publiku všemožné nafukovací předměty a příslušníci ochranky měli plné ruce práce s nekonečným proudem „surfařů“. Nyní se na tuto veselou partu můžeme těšit znovu, a sice v nedalekém Brně, kde se sestava kolem Chrise Bowese opět chystá zahrát fanouškům novou tvorbu z letošní desky Seventh Rum of a Seventh Rum. Rozhodně však nebudeme ochuzeni o hitovky jako Keelhauled, Drink, Mexico nebo Fucked With an Anchor.

Gloryhammer se k nám vracejí s novým frontmanem

Také Gloryhammer jsme u nás již letos přivítali, a sice na plzeňském Metalfestu. Skupina u nás poprvé vystoupila s novým frontmanem Sozosem Michaelem, se kterým koncem dubna vydali singl Fly Away. Jejich power metal vyprávějící o bitvách ve fiktivním království Fife slibuje opět parádní koncertní zážitek, okořeněný velmi povedeným albem Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex. Bitva pokračuje dál – začátkem roku v brněnském Sonu.

Trpasličí bojovníci Wind Rose a pirátští dobrodruzi Rumahoy doplní sestavu

U epického metalu zůstaneme po celý večer, protože role hostů obsadí italští powermetalisté Wind Rose a mezinárodní pirátská posádka Rumahoy. První jmenovaní se ve své tvorbě inspirují tvorbou J. R. R. Tolkiena a jejich muziku doplňují folkmetalové a orchestrální melodie. K nám tito sympaťáci vizuálně stylizovaní do trpasličích bojovníků přijedou se svým novým albem Warfront. Rumahoy budou tématicky sekundovat Alestorm, protože také jejich tvorba je plná pirátů, dobrodružství, alkoholu a radosti ze života. O tom ostatně vypovídá i název jejich dosud poslední desky Time II: Party.

Vstupenky jsou již v prodeji

Vstupenky na tento epický metalový mejdan, který proběhne ve středu 11. ledna 2023 v brněnském Sono Music Clubu, jsou již v prodeji. Pořídíte je na stránkách pořádající agentury Pragokoncert a na webu Masters of Rock. Nenechte si ujít nevšední metalový zážitek v režii čtyř velkých jmen světové powermetalové scény.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com