Projekt Ikara představuje singl Z orlí krve

Ikara/foto: Roman Brandl

Hudební projekt Ikara, který se na hudební scéně objevil na začátku letošního jara, dnes vydává svůj třetí singl s názvem Z orlí krve.

Na začátku byli dva Jaroslavové a Žántí

Historie Ikary se začala psát letos v lednu, kdy zakládající členové Jaroslav Brouzda a Jaroslav Brzobohatý nabídli zpěvačce Žántí spolupráci. Připravili repertoár a nechali ji k několika skladbám vytvořit zpěvové linky a texty. Nadšení z hotového materiálu bylo vzájemné, takže se dohodli na jeho natočení. Poté, co kapelu doplnili Daniel Krob (kytara) a Roman Haase (bicí) se muzikanti rozhodli natočit rovnou celou desku.

Z orlí krve aneb Na křídlech tajemna

Pilotním songem Ikary byla balada Pouto, jehož text napsala Žántí, na přání obou Jaroslavů, jako poctu všem matkám, které už tu s námi nejsou, jako druhá pak vyšla rychlejší skladba Spojeni se zemí. Dnes Ikara představuje třetí singl s názvem Z orlí krve, který kapela opatřila černobílým videoklipem. Jeho režisérkou se stala mladá Alexandra Šerá, která nechala muzikanty postavit hradbu z Marshallů ve fotogenickém prostoru pod pražským Radotínským mostem a samotný klip pojala jako představení všech členů kapely. Zajímavostí této skladby je několik pěveckých poloh zpěvačky Žántí, kterou rockoví fanoušci znají také z jejího účinkování v divadle RockOpera Praha. Žántí je taktéž autorkou textu s nádechem tajemna a fantasy. Hudba byla natočena ve studiu GallerySOUND, produkce, mix, aranže a mastering jsou dílem Jaroslava Brouzdy.

Nové album už na začátku ledna

Pokud vše půjde podle plánu, kompletní album by mělo vyjít po Novém roce 2023. Texty písní se dotýkají témat spojení s přírodou, fantasy, tajemna a mezilidských vztahů. Skladby se stylově řadí k rocku, metalu a symfonickému metalu.
Aktuální informace nejen o albu naleznete na webových stránkách kapely: Ikara-band.cz.

Text: TZ projektu Ikara, foto: Roman Brandl, video: YouTube.com