David Vrba, Seven: Snažili jsme se na desku dostat radost a nechat tam kus sebe

David Vrba, Seven / foto: Honza Švanda

S bubeníkem kapely Seven Davidem Vrbou jsme si povídali při příležitosti vydání jejich nového alba RNR. I v této náročné době si mnohé kapely udržují optimismus – David nám v rozhovoru prozradil, co chystají na léto.

Máme před sebou vaše nové cédéčko. Jak album vznikalo?
Nová deska začala vznikat na podzim 2019 a po více jak třech letech je na světě. Nahrávání probíhalo v Českých Budějovicích ve studiu NuArt. O zvuk se skvěle postaral Jaroslav Brouzda z Gallery Sound. Chtěli jsme docílit toho, aby nahrávka byla co nejvíce „živá“, a tak jsme samozřejmě nenahrávali jinak než analogově. Snažili jsme se na desku dostat hlavně radost a nechat tam kus sebe, a to se nám myslím povedlo.

Jaká tedy deska je?
Obsahuje celkem 14 songů včetně již dříve vydaného singlu s názvem Život. Desku jsme pojmenovali RNR (Rock’n‘ Roll). Asi hlavně proto, že Rock’n’Roll jsou naše životy a společně ho žijem.

Kde všude je možné desku koupit?
CD je možné objednat na kapelním e-shopu a v létě nám dorazí také LP! K desce máme vydané zatím tři klipy a brzy se můžete těšit na další.

Máme za sebou dva náročné roky, pro kulturní scénu ještě náročnější než v některých jiných profesích, současná situace také není kdovíjak skvělá. Jak to vidíte na letošní léto?
I když doba je nemilosrdná, nic nevzdáváme a připravujeme pro fanoušky novou scénu, včetně spolupráce s firmou Pyroefekty.cz Tomáše Libicha, a to hlavně pro letní festivaly. Termíny konání koncertů je možné najít na sevencz.com. Děkujeme za podporu všem kamarádům, partnerům a hlavně vám, fanouškům!

Ptal se a fotil: Honza Švanda