Electric Callboy v Roxy sršeli energií a rovnou pozvali na příští koncert

Electric Callboy/foto: Jakub Smolík

Do pražského klubu Roxy vtrhlo německé tornádo jménem Electric Callboy se svým evropským turné Hypa Hypa. Reportáž z jejich vystoupení přináší slovem i objektivem Jakub Smolík.

One Morning Left rozehřáli publikum

Vyprodaný koncert odstartovali předskokani, finští One Morning Left a Blind Channel. Jako první se na jevišti představila metalcoreová kapela One Morning Left se svým zpěvákem Mika Lahatim. Ač tito finští kluci šli na pódium jako první, natěšený dav se jim podařilo rozehřát.

Blind Channel: nechyběl ani song z Eurovize

Jako druhá se představila na jevišti post-hardcore/nu metalová kapela Blind Channel. Krom vlastních autorských písní od nich zazněly i coveryLeft Outside Alone od Anastacie a Lose Yourself od Eminema. Píseň Dark Side, se kterou vystupovali na Eurovision Song Contest 2021, nemohla chybět. Natěšený dav si jejich vystoupení zaslouženě užil.

Electric Callboy: špička ve svém oboru

Večer zakončili headlineři – metalcoreová kapela s příměsí elektroniky Electric Callboy, dříve známá pod názvem Eskimo Callboy. Své energické vystoupení odstartovali songem Pump It v retro převlecích a se svými mulletími parukami. Své outfity během koncertu ještě několikrát vyměnili. Následovaly songy Spaceman, We Got The Moves, Best Day, Hypa Hypa a další. Song Prism odzpíval zpěvák Nico Sallach pouze s akustickou kytarou a předvedl při ní svůj neskutečný hlas. Roxy praskalo ve švech. A fanoušci si koncert užívali do poslední chvíle. Tímto vystoupením Electric Callboy potvrdili, že jsou špička ve svém oboru. Jejich další vystoupení mohu jen doporučit.

Příští rok na viděnou!

Pokud jste nestihli tento jejich koncert, můžete se těšit na příští rok. Electric Callboy budou vystupovat v pražské Lucerně se svým turné, které je pojmenováno Tekkno Tour 23. Vystoupí zde 16. března 2023. Lístky na tento koncert jsou již v prodeji.

Text a foto: Jakub Smolík