POST-IT s živelnou Valkýrou bijí na poplach

POST-IT/foto: poskytnuto managmentem kapely

Vršovická kapela POST-IT přichází po úspěšném klipu k songu NITROglycerin se svým dalším singlem Valkýra ze stále aktuálního EP Co tě neposílí, to tě zabije. Kapela v klipu představuje i svého nového člena Payu, který má koncertní křest už úspěšně za sebou.

„Motto písně Valkýra dalo vzniknout názvu celého EP Co tě neposílí, to tě zabije. Popisuje jeden takový dekadentní temný večírek, který zažila v životě pravděpodobně většina z nás. Alkohol, drogy a rock´n´roll. Má evokovat ponurou, děsivou a pulsující energii, která v každém z nás dřímá a občas vytryskne na povrch jako z pozdních Goyových obrazů. Je tady jistá paralela s aktuální situací, kterou právě prožíváme, s ohledem na ruskou agresi. Je to jako noční můra, ze které se, doufám, všichni brzy probudíme,“ říká frontman a zpěvák v jedné osobě Josef Czenda Urbánek, který je autorem textu.

O klip se postaral Lukáš Sochor aka Velkatlusta0, který se stává dvorním režisérem této kapely. Natáčení probíhalo ve zkušebně a zachycuje výbušnou energii všech členů kapely při rockovém nářezu. Jeho práce s barvami, dynamický střih a uchopení kapely přidává klipu i na umělecké hodnotě. A sám o celé spolupráci říká: „Kluky znám už dlouho a máme se rádi. Znám jejich povahy, takže vím, jak s nimi pracovat, a navíc jsou dost kreativní a pracovití. Tenhle klip byl hodně o nápadu a rychlé produkci. Za sebe jsem s výsledkem spokojený.“

Samotné slovo Valkýra pochází ze severské mytologie a znamená „Vybíračka zabitých“ nebo „Ta, která vybírá padlé“. Valkýry totiž přicházely na krvavá bojiště a braly si duše bojovníků padlých v bitvě. Muzikantům z POST-IT ale únos do Valhally nehrozí, mají energie na rozdávání. Nově pětičlenná kapela je v nejlepší formě. Přidáním kytary muzika dostala ještě více syrovosti a hutnosti. Na své si tak přijdou nejen milovníci dnes již kultovního alba SEKTOR 10, na který tato píseň nepřímo odkazuje. Melodii podtrhuje svým charizmatickým zpěvem Czenda.

Text: TZ kapely POST-IT, foto: poskytnuto managmentem kapely POST-IT, video: YouTube.com

Author