Koncert Rage a Brainstorm u nás: Ať žijí nová alba

Rage/foto: Petr Hanč
23. října se v pražském Rock Café konal koncert dvou německých headlinerů – kapel Rage a Brainstorm. Pod názvem Brainrage Over Europe Tour 2022 se tyto kapely rozhodly oslavit úspěchy svých aktuálních desek.

Tri State Corner jsou opravdu ze tří zemí

Večer odstartovala kapela Tri State Corner. Členové pocházejí ze tří zemíz Německa, Polska a Řecka. Tahle banda přijela představit svou poslední desku Stereotype. Navíc se jejich zpěvák měl dnes na pódiu objevit ještě jednou…ale nepředbíhejme…

Brainstorm a Rage: Nové písně i známé pecky a bubeník/zpěvák v jedné osobě

Po nich se už fanoušci dočkali prvního headlinera – Brainstorm, kteří předvedli power-metalovou smršť se songy z poslední desky Wall Of Skulls. A jako poslední se objevila banda okolo Petera „Peavyho“ WagneraRage. Ti zahráli písně z aktuální desky Resurrection Day, poslední ale zazněla nejznámější pecka Higher Than the Sky. Zajímavostí je, že Vassilios „Lucky“ Maniatopoulos si tedy skoro každý večer dává dvoják – jako zpěvák Tri State Corner a v Rage na bicí. Byl to v každém případě vydařený večer, což by mi určitě potvrdili všichni, kdo tam byli.

Text a foto: Petr Hanč