Trautenberk v Lucerně křtili novou desku: přišel i Krakonoš

Trautenberk a Krakonoš/foto: Petr Hanč
Klatovští Trautenberk, oblíbenci českých rockových festivalů, křtili o posledním říjnovém víkendu v pražské Lucerně své aktuální album Vzpoura kanců. Jako doprovod si vybrali Cocotte Minutte.

Cocotte Minute v roli předkapely pořádně nažhavili fanoušky na velké finále

Trautenberk nedávno vyrazili na turné ke svému čtvrtému albu Vzpoura kanců, křest v Lucerně byl jeho první zastávkou. Krátce po otevření vchodů se velký sál Lucerny začal celkem rychle zaplňovat a  mnozí fanoušci si zašli na podpisovku kapely, kde se mnozí s hudebníky fotili nebo si nechali podepisovat všechny možné předměty.
Role předkapely se chopila fanouškům dobře známá nu-metalová formace Cocotte Minute. Stačilo se podívat kolem sebe, a dle mnohých fans s logem na tričku bylo znát, že jejich příznivci zde budou mít též široké zastoupení. To bylo znát i ve všech těch chvílích, kdy frontman Martin Zeller přenechal zpěv publiku. Sám se mezi fanoušky prošel i s mikrofonem, který měl připojen osvětleným kabelem, a strávil mezi nimi celou skladbu. Kapela zahrála to nejlepší ze svého repertoáru, rozhodně nemohly chybět oblíbené skladby jako Králům koruny, Czeko, Kopem, Tanči nebo cover verze Můj čas.

Během koncertu se na pódiu objevila řada zajímavých hostů

Zatímco probíhala přestavba pódia zahaleného oponou, začínalo být zejména v předních řadách pořádně těsno. Po tradičním intru z Krkonošských pohádek se již mohlo jít na věc. Řadu skladeb Trautenberku obohatili hosté ze spřátelených kapel, a tak se například na pódiu objevili otec a syn Tomáš Hajíček st. a ml. z Krucipüsku, při skladbě Noční hlad si spolu s Lubošem Valečkem a Mirkem Opatrným zazpíval i Roman „Yetty“ Kobler z Morčat na útěku. Za kapelu Alkehol přišli pogratulovat a též si s Trautenberkem zahrát a zazpívat Ota Hereš a Radek Sladký. Přidal se i Martin z Cocotte Minute, skladbu Mužoretka zpestřila fanouškům čtveřice mladých mažoretek. Při dvojici skladeb se přidala i zpěvačka Bára Kovaříková z kapely Second Breath. Zlatým hřebem byl křest desky, kterou Yetty pokřtil gulášem, Ota Hereš mysliveckou a Tomáš Hajíček starší pivem. Často se po pódiu procházel i sám Krakonoš.

Trautenberk věnovali vzpomínku svému bývalému frontmanu Obroušovi

Kapela vzpomněla i na svého zesnulého frontmana Tomáše „Obrouše“ Paimu při jemu věnované skladbě Pán udíren. Dojemným momentem bylo, když většina fanoušků rozsvítila svítilny na svých telefonech a zpěvák Luboš Valeček zvolal směrem vzhůru: „Obrouši, ty to vidíš!“ Co se setlistu týče, dominovalo v něm nové album, ze kterého kapela zahrála hned sedm songů. Tudíž nechyběly povedené skladby jako Král Šumavy, Jelito, Doba ledová nebo titulní Vzpoura kanců. Pevné místo v programu měly i starší věci jako Kus Aničky, Kejklíř, Himlhergotdonrvetr, Pan Pilous nebo závěrečná skladba Netáhlo. Celá kapela se poté šla pozdravit se svými fanoušky a pozvala všechny na další koncerty svého podzimního turné.

Zbývající koncerty turné Vzpoura kanců Tour 2022:

12.11. Jindřichův Hradec, Kulturní dům Jitka
16.11. Kladno, Kulturní dům
17.11. Příbram, Kulturní dům
18.11.  Práče, Kulturní dům
19.11.  Prostějov, Kulturní dům
26.11.  Králíky u Nového Bydžova, Kulturní dům

Text: Mates Šimek, foto: Petr Hanč

Author