Deloraine oslavují léto v novém klipu Lughnasad

Deloraine/foto: Zuzana Vaverková, poskytnuto kapelou Deloraine

Česká pagan a fantasy folková parta Deloraine svým fanouškům představuje nový videoklip, ve kterém poukazuje na dávnou historii Keltů na našem území.

Odkaz na keltský svátek

V novém videoklipu nesoucí slunný název Lughnasad Deloraine odkazují na svátek, kterým Keltové oslavovali počátek sklizně a spojovali ho s velkými slavnostmi, tancem a láskou. Z tohoto svátku se pak později staly naše dožínky. Postavu krásné bohyně léta zde ztvárnila zpěvačka Máša, která očaruje obyčejné lidi při své cestě krajinou.

Klip plný tance

Deloraine nový videoklip natáčeli v prostředí skanzenu Země Keltů v Nasavrkách. Klip Lughnasad je plný tance, již od prvního setkání bohyně s lidmi až po závěrečnou keltskou slavnost. Deloraine spolupracovali s týmem Františka Menšíka a známou kostymérkou Victorií Hofferson.

Přiblížit divákovi keltskou historii

„Chtěli jsme divákovi přiblížit bohatou keltskou historii na českém území a s ní spojené tradice, oslavy, tance a rituály velkého letního svátku Lughnasad. K natáčení jsme i proto zvolili opět skanzen Země Keltů v Nasavrkách, který je nejlepší a nejrozsáhlejší rekonstrukcí tradičního keltského oppida v ČR,“ dodává k natáčení kapela.

U nás i v zahraničí

Kapelu je možné živě vidět už 2. prosince v pražském klubu Futurum Music Bar a den poté v Brně v klubu První Patro. Společně s nimi vystoupí skupina Żywiołak. Příští rok se Deloraine chystají odehrát koncerty v Německu, Francii a Holandsku.

Text: Šárka Vlachová, foto: Zuzana Vaverková, poskytnuto kapelou Deloraine, video: YouTube.com