Finntroll ve Futuru: Trollové byli výjimečně nápomocni lidem

Finntroll/foto: Petr Hanč
Minulý týden v se pražském klubu Futurum odehrál několikrát odložený koncert finských folkmetalových Finntroll. A po takové době bylo těšení ještě větší a zážitek ještě silnější.

Brymir: při jejich koncertu panovala velmi dobrá nálada

Večírek zahájila v sedm hodin večer deathmelodická parta Brymir z Helsinek založená v roce 2006. Ti předvedli i songy z letošní aktuální desky Voices In the Sky. Klub se pomalu naplňoval a panovala velmi dobrá nálada.

Skálmöld odkazují na islandskou historii

Po jejich čtyřicetiminutovém setu a patnáctiminutové přestávce vtrhli na pódium Skálmöld z dalekého Islandu. Jejich název by se dal volně přeložit jako „věk mečů“ nebo jako „bezpráví“. Odkazují na islandskou historii a na občanskou válku mezi rodinnými klany, která vypukla v 13. století. Jejich set trvající asi hodinu si fanoušci užívali plnými doušky. Dá se říct, že v klubu už bylo tou dobou plno a blížilo se finále večera.

Finntroll: Došlo na pořádné trollské tanečky

Ve čtvrt na deset se už na pódiu objevily hvězdy večera se špičatýma ušima – Finntroll. Přivezli své poslední album Vredesvävd, které vydali už před dvěma roky, ale kvůli covidu se muselo turné odkládat. Ovšem nyní se fanoušci se konečně dočkali a bylo vidět, že se dlouho těšili. Během hodinu a půl dlouhé show došlo na pořádné trollské tanečky. Přitom jsou trollové podle severské mytologie jen zřídka nápomocni lidem. Tak doufejme, že k událostem jako tahle bude docházet častěji.

Text a foto: Petr Hanč

Author