Bad Omens, GHØSTKID a Oxymorrons: podařený a vyprodaný koncertní večer

Oxymorrons/foto: Jakub Smolík

Pražský Lucerna Music Bar hostil v sobotu 11. února totálně vyprodaný koncert americké kapely Bad Omens. Česká zastávka turné nazvaného Concrete Jungle se měla původně konat v klubu Fuchs, ale z kapacitních důvodů se přesunula do Lucerna Music Baru. Lístky se i tak rychle vyprodaly, stejně tak zvládla kapela vyprodat i všechny své další koncerty na evropském turné.

Muzikanti počkali, až budou v sále všichni

Před Lucernou se tvořila dlouhá fronta již několik hodin před začátkem, samotný vstup do klubu a začátek koncertu byl pak posunutý o 30 minut. Hlavní hvězdy večera Bad Omens s sebou na turné vzaly dva předskokany, kterými byli američtí Oxymorrons a němečtí GHØSTKID.

Oxymorrons příjemně překvapili ty, kdo je neznali

Koncert odstartovala alternative hip-hopová kapela z Queensu s názvem Oxymorrons. Ač byli kluci pro mnohé návštěvníky neznámí (u nás jsme je mohli naživo slyšet poprvé), po prvním odehraném songu si zcela podmanili celý klub. Spolupráce kapely s publikem byla na jedničku, vystoupení překypovalo energií od začátku do konce. Doufejme, že jsme u nás Oxymorrons neviděli naposledy!

 

GHØSTKID přiměli fanoušky řádit

Další, kdo nám během večera ukázal, co umí, byla formace GHØSTKID z Německa. V čele této metalcoreové party stojí zpěvák Sebastian Biesler, kterého mnozí znají z kapely Eskimo Callboy. Kapela předčila očekávání mnohých přítomných a předvedla hodně energickou show, za zmínku stojí i skvělá image kapely. V kotli se během vystoupení rozjelo i pár circle pitů a slušně se moshovalo.

Bad Omens: čistý hlas zpěváka byl pastvou pro uši

Vrcholem večera bylo vystoupení metalcoreových Bad Omens, na které čekala většina návštěvníků. Naposledy jsme kapelu mohli vidět na festivalu Rock For People 2019, kde svým vystoupením nasadili laťku hodně vysoko. Tu se jim ale sobotním koncertem v LMB podařilo přeskočit. Set odstartovala skladba Concrete Jungle, kterou si se zpěvákem Noahem dali všichni přítomní. Střídaly se nové songy z alba The Death of Peace of Mind se staršími a tvrdšími. Čistý hlas zpěváka Noaha byl pastvou pro uši, místy měl člověk až husí kůži. Fanoušci v kotli nezapomněli řádit, pod pódiem se odehrála řada circle pitů a moshovalo se ostošest. Po doznění skladby Just Pretend přišla menší pauzička, a po ní kapela přidala další tři songy. Po odehrání What Do You Want From Me přišel již konec a Bad Omens se s Lucernou rozloučili. Koncert byl nabitý energií, všechna tři vystoupení stála za to – kdo v Lucerně nebyl, o hodně přišel. Škoda jen, že se headlineři nechtěli fotit a atmosféru koncertu vám tak přiblíží jen fotky předskokanů.

Velké díky patří pořadatelské agentuře Rock for People Concerts, v jejíž režii opět vznikla skvělá akce, a brzy se budeme těšit na další.

Text: Vendula Smolíková, foto: Jakub Smolík

Author