Forrest Jump a Porta Inferi společně zbořili Barrák

Forrest Jump, Jakub Ticháček, Michal Stochleba/foto: Val Bujnošková
V polovině dubna se v ostravském klubu Barrák uskutečnil druhý koncert turné s názvem Jeden tým, které spojilo kapely Porta Inferi a Forrest Jump. Oslava tvrdé muziky a přátelství brzy pokračuje dalšími termíny.

Forrest Jump: vrcholem koncertu je skladba věnovaná dcerám

Po otevření klubu v 19:30 hod. se fanoušci okamžitě pustili do piva a začal se rozjíždět parádní večírek. Když se Barrák naplnil, a tedy přišla příhodná chvíle pro začátek koncertního programu, Forrest Jump se objevili na pódiu a začali hrát první písně. Zahráli starší skladby jako DNA, Na křídlech nočních můr a Z pijavic, ale i novější jako Uprostřed magnetických polí a Truet, který v originále zpívají Pepa Michálek, Honza Toužimský (Arakain) a Martin Kapek (Traktor). Během setu si zpěvák Pepa Michálek užil svůj milovaný song 160628 (věnovaný dcerám) natolik, že na pódiu vypadal, jak sám často říká, jako by prodělával epileptický záchvat. Samozřejmě nemohla chybět ani víla Adél Valůšková, kterou Pepa na pódiu pomyslně zabije. Naštěstí se na konci písně Maso Adél zase probudí. Tentokrát dokonce vystoupila v rudé paruce při skladbě Hou hou, maličká. Koncert byl zakončen coverem písně Zafúkané, kdy se ke zpěvu přidal celý dav. Pepa byl atmosférou nadšen natolik, že skočil s mikrofonem mezi diváky.

Porta Inferi: zpěvák si vycvičil publikum jako druhý hlas

Po přestavbě pódia a zvukové zkoušce zazněly první tóny intra kapely Porta Inferi, která začala své energické vystoupení písní Hunter. Následovala skladba Butterfly Effect, v playlistu nechyběly ani nové písně, jako Warbringer a Behind the Wall, a ani české hity Svobodná cela, Síla je v nás a Vrať se nám, ve které si zpěvák Radim Korbel vycvičil publikum jako druhý hlas v refrénu. Ke konci nadupaného playlistu na pódium vběhla celá sestava Forrest Jump a zahráli společný song Jeden tým, který byl složen speciálně pro příležitost tohoto turné. Koncert Porta Inferi zakončila písní Blacksmith, avšak na pódiu chyběl jeden hudební nástroj, protože kapela aktuálně nemá baskytaristu.

Turné pokračuje

Po metalové smršti se muzikanti z obou kapel ochotně vyfotili se všemi zájemci z řad fanoušků. Už nyní se všichni těší na pokračování společného turné, protože energie, která se jim z pod pódia vrací, je návyková. Nadcházející víkend se turné přesune v pátek do Českých Budějovic a v sobotu si přijdou na své fanoušci kapel v Plzni.

Text a foto: Val Bujnošková

Author