Landless v rozhovoru: Na příští rok máme připraveno hodně nové muziky

Landless/foto: Libor Trško

Nedávno jsem na sociálních sítích objevila partu mladých sympatických kluků se skvělou moderní rockovou hudbou, Landless. Po malé pátrací misi jsem zjistila, že je to kapela ze Slovenska, která chystá turné včetně koncertu v Brně – a tam samozřejmě nesmím se svým foťákem chybět. Neváhala jsem a poprosila kapelu o rozhovor. V něm se od frontmana Laciho dovíte nejen to, jaký je příběh jejich hudby, ale také jejich plány pro nejbližší dobu.

Ahoj kluci. Narazila jsem na vás na sociálních sítích a moc se mi líbila vaše tvorba. Jaký je váš příběh a jak jste se dostali k hudbě? Co vás vedlo k založení kapely a jak vás napadl její název?

K hudbe sme sa dostali prirodzene, cez vášeň k hudbe a hudobným nástrojom. Ja som hral na gitaru už od 7 rokov a taktiež som už mal nejaké skúsenosti s kapelou aj v mladšom veku. Chcel som založiť niečo serióznejšie, a tak v roku 2014 vznikla kapela Landless. Ten názov sa mi páčil, pôsobil na mňa umelecky, zároveň sa snáď dal ľahko zapamätať. (smích) Dnes našu kapelu tvorí: na gitare Peťo, bicie Nikolaj a spev ja.

Jaký je váš hudební styl?

Snažíme sa hrať modernú hudbu, našou inšpiráciou sú najmä britské a americké kapely z nášho žánru. V našej hudbe mixujeme rôzne odnože moderného rocku a metalu, napríklad post-hardcore, alternative-rock, či aj štipku metalcore.

Které texty písní mají pro vás největší význam?

To sa ťažko hovorí. Každý song má niečo unikátne do seba. Niektoré sú osobnejšie, iné zas viac o svete a názoroch na svet.

Kde vás můžeme potkat?

Môžete nás stretnúť na jesenných koncertoch. Konkrétne navštívime Brno, Prešov, Humenné, Žilinu a Bratislavu. Viac info môžete nájsť na našom FB/IG.

Prozradíte nám vaše nejbližší plány?

Momentálne stále pracujeme na novom materiále. Tento rok by sme chceli vydať aspoň jeden ďalší nový singel, no uvidíme, či sa plány vydaria. Každopádne na budúci rok máme pripravenej veľa novej hudby a nevieme sa dočkať, kedy ju naši fans budú môcť počuť!

Děkujeme za rozhovor, uvidíme se 12. října na Melodce v Brně!

Landless jsou mladí muzikanti ze Žiliny, kterým učaroval moderní rock a metal. Kapela vznikla v roce 2014 a v současné době má na kontě dvě EP – Bluemist (2015) a Moonflower (2019) a LP Mirrors (2022). Díky anglickým textům nemá kapela problém oslovit i zahraniční publikum, úspěšně vystupuje po Evropě. Landless hrají ve složení: Ladislav Mikoláš (zpěv), Peter Kozák (kytara) a Nikolaj Hordin (bicí).

Text: Sára Ferdianová, foto: Libor Trško/poskytnuto kapelou Landless, video: YouTube.com

Author