Kapely Gloryhammer a Beast in Black ovládly Zlín silou power metalu

Beast in Black/foto: Ota Hofr

V sobotu 21. ledna 2024 se hala Datart ve Zlíně proměnila v centrum metalové hudby, kde fanoušci zažili neuvěřitelnou show Glory And The Beast – Double Headliner Tour. Tento večer přivedl na jedno pódium dvě hudební veličiny – Gloryhammer a Beast in Black. Vydatně jim sekundoval speciální host – skupina Brothers of Metal.

Sychravé počasí fanoušky neodradilo

Štěstí, že byla Sportovní hala Datart otevřena už od osmnácti hodin, před vchodem se totiž vytvořily dlouhé, několikrát zatočené fronty nadšených fanoušků, kteří trpělivě čekali v sychravém počasí. Některé dokonce hřála vidina nadcházející metalové výhně natolik, že toto dlouhé čekání dobrovolně absolvovali pouze v lehkém oblečení jako trička a kraťasy.

Metalovou show odstartovali Brothers of Metal

Úderem devatenácté hodiny rozpoutala švédská kapela Brothers of Metal svou metalovou jízdu, songy jako Death of God of Light či Ride of Valkyries přilákaly na dosud poloprázdnou plochu natěšené fanoušky. Koncert měl skvělou atmosféru, ke které velkou měrou přispěl také Emil Wärmedal, basák kapely. Tomu v řádění na pódiu nezabránila ani noha v sádře, „suvenýr“ z minulého koncertního večera v Budapešti.

Gloryhammer vzali fanoušky do svého fiktivního světa

Britsko-švýcarští powermetaloví válečníci Gloryhammer uvedli fanoušky do svého hudebního fantasy světa hrdinským eposem Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost. Korunní princ království Fife, Angus McFife (zpěvák Sozos Michael), všem přítomným zpíval příběhy plné nemrtvých jednorožců, hrdinských skutků a magických artefaktů. Fantasy kostýmy muzikantů a scéna, jíž vévodily kulisy starobylého hradu, jen podtrhovaly perfektní show, která strhla všechny přítomné.

Beast in Black nabídli vyvážený setlist

Beast in Black zahájili svou show songy Blade Runner a Bella Donna a dostali tak publikum velmi rychle do varu. V jejich repertoáru nechyběly starší fláky jako Beast in Black či Immortal Zodd, ani novější skladby z alba Dark Connection, na které kapela odkazovala svou jevištní výpravou.

Nezapomenutelný zážitek

Zlínské zastavení Glory And The Beast Tour 2024 proběhlo bez jediné chybičky, skvělá atmosféra, nasazení umělců a nadšení fanoušků z něj udělaly nezapomenutelný zážitek.

Text: Martina Hofrová, foto: Ota Hofr

Author