Shades of Sorrow Tour 2024: brazilská Crypta vyrazila na turné, na seznamu nechybí Praha

Crypta, Fernanda Lira/foto: Honza Švanda

Letošní duben opět nabízí velké množství skvělých koncertů. Na jednom z nich se potkáme s brazilskou ryze ženskou deathmetalovou čtveřicí Crypta, jež před pár dny vyrazila na evropské turné.

Brazilské dívčí metalové komando má hotovou novou desku

Už je to pět let od chvíle, kdy se baskytaristka a zpěvačka Fernanda Lira rozhodla opustit svou předchozí kapelu Nervosa a vydat se vlastní cestou. S sebou vzala bubenici Luanu Dametto, přidaly se dvě divoženky s elektrickými kytarami, a tak vznikla Crypta. Tyhle čtyři dámy umějí pořádně přitvrdit, servírují rychlý a drtivý death metal, kde není prostor pro žádné pomalé pasáže, ale pouze pro jedinečný a nezastavitelný metalový válec. O tom jsme se přesvědčili na loňském Metalfestu; dva měsíce poté pak Crypta dokončila práce na svém druhém albu Shades of Sorrow. A již brzy okusíme několik fláků z této nové desky v poněkud komornějším prostředí pražského klubu Storm.

Na turné vypomůžou dvě mladé a nadějné deathmetalové formace z Dánska

Crypta bude mít na tomto turné s sebou dvojí dánský doprovod. První z této sestavy jsou mladí a energičtí deathmetaloví řezníci Nakkeknaekker, kteří se dali dohromady před čtyřmi roky. Tato pětice dosud nahrála pouze dvě dema, toto turné jim ovšem skýtá ideální příležitost dokázat, že se s nimi v extrémní metalové branži musí počítat.

Třetím do party jsou jejich krajané Plaguemace. Služebně jsou stejně „mladí“ a jejich valivý death metal vypovídá o všemožných válečných hrůzách a pomstě všem, kdo si ji zaslouží. Vloni vydali své první album Reptilian Warlords, a právě to bude páteří jejich setu, kterým tuto akci zahájí.

Vstupenky jsou v prodeji, koncert se rychle blíží

Pokud tedy máte rádi pohledné a instrumentálně zdatné hudebnice zkušeně drtící death metal a chcete omrknout i nějakou tu mladou krev, která se snaží vydobýt si své pevné místo na metalové půdě, máte možnost ve čtvrtek 11. dubna v pražském klubu Storm. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal, a také na webu festivalu Masters of Rock.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author