Hexvessel: rituální folková psychedelie a doom rock s gotickým nádechem

Hexvessel/grafiku poskytla ag. Obscure Promotion

Ze stále ještě chladných Helsinek k nám už za pár dní v rámci svého turné Rites Of Spring April 24 zavítají finští blackmetalisté Hexvessel. Jako předskokan s nimi v úterý 23. dubna v Modré Vopici vystoupí Ellereve.

Skupina Hexvessel, kterou v roce 2009 založil Mat „Kvohst“ McNerney, v sobě mísí black metal, rituální folkovou psychedelii a doom rock s gotickým nádechem. Jejich hudba, popisovaná jako svobodná duchovní cesta a hudební odysea, zkoumá přírodní mystiku a osobní duchovní transcendenci. Hexvessel, šamanští měňavci, uchvacují publikum podmanivou fúzí prvotních lesních duchů s noční cestou rozmanitými hudebními krajinami.

Jejich nově vydané šesté album Polar Veil je prodchnuté blackovým feelingem a je zatím jejich nejtemnějším a nejtvrdším albem a hymnou mrazivého severu. Přesto si Hexvessel stále zachovávají svoji folkově psychedelickou identitu s doom-rockovými a gotickými prvky. Přijďte do Modré Vopice nahlédnout za polární závoj a nechte se Hexvessel unést do mrazivé tundry.

Jako support zahraje Ellereve, německá zpěvačka a skladatelka Elis Giulie Teschner, která je talentovanou umělkyní s osobitým stylem bohatým na emocionální naléhavost a touhu.

Vstupenky zakoupíte na stránkách pořádající agentury Obscure Promotion: obscure.cz/cs/tickets/detail/id/681 

Text a titulní grafiku poskytla ag. Obscure Promotion, videa: YouTube.com

Author