Pirátská eskadra Visions of Atlantis vyrazí na své dva koncerty v Česku

Visions of Atlantis/foto: Honza Švanda

Rakouská symphonic metalová hvězda Visions of Atlantis se k nám po letošním plzeňském vystoupení opět vrací. Kapela u nás odehraje dva koncerty, a to ve Zlíně a v Praze.

Visions of Atlantis a jejich pirátská dobrodružství pokračují na novém albu

Příběh, vyprávěný touto oblíbenou a u nás často vystupující formací na desce Pirates z roku 2022, se dočkal pokračování. Zkraje letošního července Visions of Atlantis na toto album navázali pokračováním, tedy novým počinem Pirates II – Armada. Několik nových skladeb z něj jsme slyšeli už na letošním Metalfestu, v rámci dvou nadcházejících koncertů se jistě můžeme těšit i na další ochutnávky. Kapela této tematice přizpůsobuje svoji show, takže vedle kostýmů muzikantů pódium zdobí kulisy v podobě zádi pirátské lodi, velkých sudů se střelných prachem nebo rekvizity jako dřevěné korbele, ze kterých se kapela občerstvuje. Posádka v čele s Clémentine Delauney a Michelem Guaitolim nás tedy už za pár dní vezme na svoji další pirátskou výpravu, na cestu přizvala i další dvě spřátelené kapely.

Novou desku vydali také Illumishade, program zahájí mladá zpěvačka Seraina Telli

Švýcarští Illumishade vznikli v roce 2019 jako projekt zpěvačky Fabienne Erni a kytaristy Jonase Wolfa z Eluveitie. Skupina se dala cestou klasického heavy metalu především s fantasy tematikou, mnozí fanoušci ji mají v oblibě zejména pro krásné balady. Letos v únoru nám Illumishade naservírovali své druhé album Another Side of You a stejně jako v případě hlavní hvězdy večera jsme se s nimi letos též setkali začátkem června v Plzni. Třetím a posledním interpretem, na kterého se můžeme těšit, je švýcarská zpěvačka a multiinstrumentalistka Seraina Telli, která se před pěti lety po odchodu z kapely Burning Witches rozhodla vydat vlastní cestou. Dosud tahle všestranná umělkyně s tímto hardrockovým projektem nahrála dvojici alb Simple Talk a Addicted to Color, a začátek těchto dvou metalových večírků v režii female fronted kapel bude patřit právě jí.

Oba koncerty se rychle blíží, vstupenky na obě štace jsou k dispozici

Visions of Atlantis a jejich společníci zakotví v sobotu 21. září ve zlínském Masters of Rock Café. Hned další den se pak přesunou do pražského klubu MeetFactory. Pokud máte rádi metalové zpěvačky, fantasy a pirátskou tematiku, nabízí se vám zde ideální program na poslední letní víkend. Vstupenky jsou k dispozici na webu pořádající agentury Pragokoncert a na webu festivalu Masters of Rock.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author