Nároďák chystá benefiční akci s kapelami Cuttered Flesh, Scabbard a dalšími

Rockový koncert a fans/foto: Petr Hanč

Další ročník dobročinné akce Against Cancer Memory of Pavel Čech v jaroměřském Nároďáku, jejíž výtěžek bude věnován na výzkum onkologických onemocnění královéhradecké Fakultní nemocnici, letos láká na sedmero kapel.

Cuttered Flesh obměnili sestavu, přidají se navrátivší deathmetaloví řezníci Scabbard

z Karlových Varů dorazí zkušení borci Cuttered Flesh hrající brutal death metal. Vloni kapela prošla obměnou na postech baskytaristy a bubeníka a v této nové sestavě ihned zapracovala na nové desce Love At First Bite. Už tento název vypovídá o tématice, která je kapele vlastní – všemožné smrtonosné procesy a krev, spousta krve… Ještě o dekádu více mají za sebou veteráni Scabbard, kteří po svém comebacku v roce 2016 přešli z angličtiny na česky otextované skladby. V tomto svém deathmetalovém tažení s příměsí thrashe pokračují i na dosud poslední desce Lidské loutky z předloňského roku. Blackmetalové vody rozvíří polská pětičlenná formace Jarun. Její pekelně laděná tvorba vzývající samotného Satana je doposud rozprostřena do čtyř studiových alb. Stopáž mnoha skladeb přesahuje šest minut, což jim přidává na tajemnosti a majestátnosti.

Asgard pracují na novém materiálu, spolu s nimi přijedou Fatality nebo progresivní Discordant

Další blackmetalovou akvizicí je brněnská legenda Asgard. Tato formace, vedená frontmanem a zakládajícím členem Mírou Horejskem, existující už od roku 1987, momentálně usilovně pracuje na nové desce, které bychom se měli brzy dočkat. Ze stejného štatlu dorazí i death-thrashová mašina Fatality, která brzy oslaví třicet let svého působení a jejíž frontman, Vojta Misař, působí rovněž ve spřátelených Asgard. Kapela dosud vydala čtveřici alb, tím posledním je Bloody Hate z roku 2014. To progresivní deathmetalová formace Discordant má za sebou rovné dvě dekády. Kapela vloni vypustila do světa novou desku The Bloody Origin of Heaven and Lights Will Break Us Down To Hel. Line-up uzavře kapela Tredis Harm Any, která nahradila na poslední chvíli libereckou skupinu Act of God.

Vstupenky a informace o dalších pořádaných akcích jsou na webu

Vše vypukne v sobotu 21. října přímo v Nároďáku, během pár dní bychom měli znát i program akce. Předprodej vstupenek běží na webové stránce Nároďáku. Na letošní podzim pořadatelé připravili celou řadu dalších zajímavých metalových akcí, vstupenky a informace o nich najdete tamtéž, popř. na facebookovém profilu Nároďáku.

Text: Mates Šimek, ilustrační foto: Petr Hanč, video: YouTube.com

Author