Iron Maiden oslaví padesát let, v příštím roce v rámci Run For Your Lives World Tour zamíří i do Prahy

Iron Maiden, Bruce Dickinson/foto: Petr Hanč

Legendární Iron Maiden, ač na to rozhodně nevypadají, oslaví v příštím roce půlstoletí své existence dalším světovým turné. Jednou z jeho zastávek budou i pražské Letňany.

Iron Maiden plánují poskládat setlist z prvních devíti alb

Po loňských dvou koncertech v O2 areně si mnozí mysleli, že to bylo nejspíš naposled, co se u nás tahle heavymetalová veličina objevila. Opak je ale naštěstí pravdou – po zakončení letošního turné po Japonsku, Austrálii a Novém Zélandu, USA a Jižní Americe začnou Iron Maiden se svým týmem připravovat své další tažení, které odstartuje koncem května v maďarské Budapešti. Turné bude mj. speciální i tím, že kapela bude hrát pouze skladby z let 1980–1992, tedy celkově z devíti studiových alb od Iron Maiden až po Fear of the Dark, přičemž z každého bude zahrnuta minimálně jedna skladba. Tudíž se s velkou pravděpodobností můžeme těšit i na songy, které minimálně u nás ještě Iron Maiden naživo nikdy nehráli.

I přes svůj věk je celá kapela stále v úžasné formě 

Kdo byl na koncertech Iron Maiden předloni na pražském Sinobo Stadium nebo vloni v O2 areně, jistě potvrdí, že i když se všem šesti legendárním muzikantům blíží sedmdesátka (bubeník Nicko McBrain dokonce letos oslavil 72. narozeniny), stále mají dost elánu a energie podávat na pódiu skvělé výkony. K tomu připočtěme úžasně propracovanou show, kdy se téměř při každé skladbě tematicky k ní obmění pódiová výprava, přičemž zpěvák Bruce Dickinson stále běhá po pódiu jako zamlada a snaží se neustále hecovat fanoušky. Tohle bude bezpochyby jeden z nejlepších koncertů příštího roku!

Předkapelou budou američtí Halestorm, prodej vstupenek začíná už příští týden

Sobota 31. května na pražském Letišti Letňany se tedy tučným písmem zapíše do historie. Speciálním hostem turné bude americká hardrocková formace Halestorm s krásnou a živelnou Lzzy Hale v čele. Stejně jako předloni, kdy nás na koncert Iron Maiden navnadili svou divokou rock´n´rollovou jízdou australští Airbourne, nás tedy i tentokrát čeká „zahřívací kolo“ s pořádnou porcí řízného a hlasitého hard rocku. Prodej vstupenek pro veřejnost startuje v pátek 27. září v 10 hod. na webu pořádající agentury Live Nation, pro Live Nation klub už ve středu 25. září v 10 hod.

Text: Mates Šimek, foto: Petr Hanč, video: YouTube.com

Author