Sonata Arctica, Firewind a Serious Black spojují síly, brzy zahrají ve Zlíně

Sonata Arctica, Tony Takko/foto: Honza Švanda

Trio u nás velmi oblíbených powermetalových kapel ve složení Sonata Arctica, Firewind a Serious Black vyrazilo na evropské turné. To zahrnuje i koncert ve zlínském Masters of Rock Café.

Sonata Arctica vydala nové album, do Česka se vrací po čtyřech měsících

Finská pětičlenná formace kolem frontmana a hlavního skladatele Tonyho Kakka pilně pokračuje ve své tvorbě plné fantasy příběhů, lásky a rozjímání nad životem i otázkou, kam lidstvo v posledních letech směřuje. Letos v březnu kapela vydala své jedenácté album Clear Cold Beyond a v rámci festivalového turné na jeho propagaci nás navštívila letos v Plzni. Na této desce se tito sympatičtí Finové vyřádili především v rychlých a melodických skladbách, jak je patrné už na úvodních dvou First In Line a Dark Empath, kterými u nás svůj koncert začínali. Drží se však svého kabátu ušitého z melodického až uklidňujícího, a na poslech velmi příjemného power metalu. Sonata Arctica se tedy těší na své české fanoušky a její loňský vyprodaný koncert v Brně je příslibem dalšího úžasného a nevšedního koncertního zážitku.

Novou tvorbou se pochlubí také Firewind a Serious Black

Jen pár dní před Sonatou Arctikou se s novým albem vytasili též jejich řečtí žánroví souputníci Firewind. Pojmenovali ho Stand United, čímž dle svých slov utužují spojení mezi metalovými kapelami a jejich fanoušky. V loňském roce kapela oslavila čtvrtstoletí své existence a v čele s kytarovým mágem Gusem G v těchto dnech křižuje Evropu na svém dalším tažení. A doplní ji ještě mezinárodní powermetalové uskupení Serious Black. Letos ve Vizovicích tato kapela završila svou první dekádu, během které si již vydobyla solidní postavení mezi velikány tohoto žánru svými sedmi alby naplněnými řadou chytlavých a zpěvných skladeb. A to letošní, s názvem Rise of Akhenaton, vyjde teprve pár dní před jejich zlínským koncertem, takže se oproti jejich poslednímu koncertu můžeme opět těšit na něco nového.

Koncert se rychle blíží, vstupenky jsou k dispozici

Ve čtvrtek 10. října nás tedy ve zlínském Masters of Rock Café čeká pořádná nálož silného a svižného power metalu v režii třech festivalových stálic, které u nás pravidelně vídáme. Vstupenky a další důležité informace jsou k dispozici na webu pořádající agentury Pragokoncert a na webu festivalu Masters of Rock.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author