Oblíbení rockeři Kissin‘ Dynamite jsou zpět a rovnou s novou deskou

Kissin‘ Dynamite, Johannes Braun/foto: Honza Švanda

Německá hardrocková pětice Kissin‘ Dynamite opět pořádně šlápla na plyn a během podzimu se chystá rozdivočet svou strhující show fanoušky v klubech po celé Evropě. A to včetně brněnského Sona.

V téměř neměnné sestavě se Kissin‘ Dynamite vydávají na další spanilou jízdu

Kapela, která jako kdyby vypadla z divoké glammetalové vlny počátku 80. let, nazývá svůj hudební styl „stadium rock“. Ve svém arzenálu má celou řadu úderných a chytlavých skladeb jako jsou hitovky DNA, I´ve Got the Fire nebo I Will Be King. Kissin‘ Dynamite se dali dohromady během svého studia a krom postu bubeníka dosud sestavu neměnili. Po předloňské desce Not the End of the Road, která v té době byla jasným vzkazem optimismu a radosti z toho, že kapely po pandemii mohou znovu vyjet na turné, Kissin‘ Dynamite vydali letos v červenci další album s názvem Back with a Bang. A už brzy nám tahle pětičlenná formace v čele se showmanem Johannesem Braunem vlije do žil pořádnou dávku dynamického hard rocku, adrenalinu a energie během koncertu, kde nebudou chybět největší hitovky, mohutné salvy plamenů a pořádné nasazení všech aktérů.

Role předkapel obsadí podobně ladění Massive Wagons a Airstrike

Na tomhle evropském tažení s sebou Kissin‘ Dynamite berou další dvě žánrově podobné kapely. Tou první jsou britští rockeři Massive Wagons, kteří se v mnohém inspirují australskými Airbourne. Po prvních deseti letech tvrdé práce odjela kapela, vedená bratry Thistlethwaitovými, turné s takovými velikány jako Lynyrd Skynyrd nebo Status Quo a k dnešnímu dni se může chlubil šesti vydanými alby. Tím posledním je Triggered! z roku 2022.

Sestavu doplní mladá německá krev Airstrike, která je zapálená do starého dobrého rock´n´rollu. Předloni tito borci angažovali peruánského frontmana Julia Moriegu a vloni koncem léta vypustili do světa své první album Red Born Reborn. A nyní, téměř přesně o rok později a s novou deskou S*x Sells, se po boku Kissin‘ Dynamite a Massive Wagons vydávají na své první velké evropské turné.

Koncert se rychle blíží, vstupenky jsou stále k dispozici

V sobotu 12. října nás v brněnském Sono Centru tedy čeká pořádná rock´n´rollová jízda v režii třech energických formací, které ve své tvorbě odkazují na bouřlivá 80. léta, která byla pro rockovou a metalovou muziku zlatým věkem. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal a též na webu pořádající agentury Pragokoncert.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author