Pro-Pain vyrazí na evropské turné, u nás vystoupí na čtyřech místech

Pro-Pain/foto: Jiří Kunčík

Americká groove-thrashová formace Pro-Pain bude letos na podzim křižovat Evropu na turné, které pojmenovala In For the Kill Tour 2024. V Pardubicích se k nim připojí kapely Skinlab a Shaark.

Pro-Pain jsou jedním ze zakladatelů NYHC vlny

Pro-Pain se v prvních letech po svém vzniku v roce 1991 prezentovali metalizovaným hardcorem s příměsí hardcore punku, postupně však svoji údernou a říznou muziku obohacovali vlivy thrash a groove metalu. Spolu s dalšími velikány jako jsou např. Sick of it All, Agnostic Front nebo Cro-Mags patří mezi přední představitele NYHC, tedy New York Hardcore scény. Jejich koncerty mají vždy pořádný náboj, frontman a zakládající člen Gary Meskil se vyžívá v hecování fanoušků k moshpitu, crowd surfingu a podobným koncertním radovánkám. A tomuto všemu by mohla komornější scéna pardubického „Žluťáku“ vyhovovat. Kapela se vždy snaží obsáhnout ve svých setech co nejvíce svých studiových alb, tím dosud posledním je Voice of Rebellion z roku 2015.

Skinlab ohlásili velký comeback svého kytaristy, Shaark letos vydali novou desku

Na turné s Pro-Pain se vypraví i jejich krajané Skinlab. Čtyřčlenná sestava ze San Franciska se v poslední dekádě odpoutala od svých groove metalových kořenů a nyní inklinuje k chytlavému nu metalu. Pokud patříte mezi fanoušky kapely Korn, tohle bude pro vás přesně to pravé. Kapela, posílena comebackem kytaristy Scotta Lee Sargeanta, který se ke svým spoluhráčům přidal po dlouhých jednadvaceti letech, je připravena rozjet to stejně intenzivně jako před dvěma dekádami. Tento vytříbený večírek odstartuje česká thrashová legenda Shaark. Pětice s dvojicí bývalých členů neméně věhlasných Krabathor, která se může pochlubit mj. rolí předkapely při koncertu Exodus v roce 2024, letos v únoru vydala své další album Hybrid War. A i s tím na nás již brzy ve „Žluťáku“ vlítnou.

Vstupenky jsou dispozici, koncert se rychle blíží

Letošní podzim je opět nabitý nepřeberným množstvím skvělých koncertů a tento je jeden z nich. Ve čtvrtek 14. listopadu nás tedy v pardubickém klubu Žlutý pes čeká tahle silná trojkombinace tvořená třemi skvadrami, které to drtí už více než tři dekády. Vstupenky jsou k dispozici v síti smsticket.

Zastávky turné In For the Kill Tour 2024 u nás

13. 11. 2024  České Budějovice, Fabrika

14. 11. 2024  Pardubice, Žlutý pes

15. 11. 2024  Kojetín, Sokolovna

16. 11. 2024  Jablunkov, Rokáč

Text: Mates Šimek, foto: Jiří Kunčík, video: YouTube.com

Author