Metaloví vikingové Brothers of Metal připravují vydání nové desky, brzy zamíří do Prahy

Brothers of Metal/foto: Honza Švanda

Jedna z powermetalových senzací poslední dekády, kapela Brothers of Metal, vyráží hned z kraje listopadu na turné, a to v den, kdy jí vyjde nové album Fimbulvinter. Spolu s ní se k nám vydá kapela Grailknights.

Během léta Brothers of Metal nelenili, můžeme se těšit na slušnou porci nové tvorby  

Po letošním plzeňském koncertu, na kterém nám švédští bojovníci Brothers of Metal i přes nepřízeň počasí vlili spoustu energie a epického metalu do žil, nás brzy čeká další večírek v režii této kapely, tentokrát v poněkud komornějším prostředí. Mnohočlenná sestava, která se vedle chytlavých a zpěvných hymnů, inspirovaných severskou mytologií, prezentuje i pestrými kostýmy vikinských bojovníků a třemi různými vokalisty, stihla od té doby dokončit práce na třetím studiovém albu Fimbulvinter. Něco málo z něj už jsme na letošním Metalfestu slyšeli. A už za necelý měsíc, den po jeho oficiálním vydání, nás Brothers of Metal v rámci své strhující show vezmou s sebou o několik tisíciletí zpět do světa, kde vládnou mocní válečníci, valkýry sedlají okřídlené koně, zuří obrovské, nelítostné bitvy a medovina teče proudem.

Grailknights si ve své tvorbě vytvářejí vlastní svět, uchvátí i po vizuální stránce

Brothers of Metal doprovodí o rovnou dekádu starší rytířská družina Grailknights. Pětice z německého Wunstorfu si vytvořila svůj vlastní fantasy svět, ve kterém v pestrobarevných hávech superhrdinů bojují proti zlounu Doktoru Skullovi, který je chce s dvojicí svých strážců porazit. Tyto postavy jsou ztvárňovány některými z pomocníků kapely a na koncertech jsou součástí pódiové show. Pódiová výprava nám tak vedle silných a svižných skladeb, pojednávajících o chrabrosti rytířů a epických bitvách, nabízí jedinečný, až divadelní zážitek. Pokud patříte mezi fanoušky Gloryhammer, svět Grailknights vám stoprocentně učaruje.

Koncert vychází příhodně na sobotu, vstupenky jsou k dispozici

Tento hudební večer bude zkrátka jedna velká pohádka pro dospělé, ve které se v režii těchto dvou kapel budete královsky bavit. Výlet do jiné reality nás čeká v sobotu 2. listopadu v pražském klubu Storm, vstupenky jsou k dispozici na webu pořádající agentury Pragokoncert a na webu festivalu Masters of Rock.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda, video: YouTube.com

Author