Jiří Remo v rozhovoru o projektu J:T. C.O.R.P: Záleží na fanoušcích, zda nás budou chtít slyšet

Jirka Remo/foto: Petr Dio

Na rockové scéně je nový projekt s názvem J:T C.O.R.P, kterému na přelomu října a listopadu vychází debutové album. Záměrně uvádím projekt, a ne skupina. Byl jsem na to upozorněn hned na začátku rozhovoru. Při této příležitosti si na pár otázek udělal čas jeden ze zakládajících členů – Jirka Remo (exTitanic, Jerem’I).

Ahoj Jirko, můžeš nám projekt J:T. C.O.R.P trochu blíže představit? Myslím tím muzikanty a složení.

No, to není zas tak složité. J:T C.O.R.P je v podstatě sestava Jerem’I, tedy já, Jorgi Enchev, Pepa Kudláček a Jan Meduna za bicí soupravou. Jana Medunu by mnozí z vás na záběrech z minulých koncertů Jerem’I marně hledali, ale byl členem bandu a jen díky jeho úrazu ruky se nemohl do hraní zapojit. A za mikrofonem Honza Toužimský… a toho není potřeba snad ani dlouze představovat. A v tomto seskupení jsme se dohodli, že projektu dáme vlastní název, proto J:T C.O.R.P (Jeremi & Toužimský Corporation).

 

Kde jste album nahrávali?

Deska se točila na různých místech: bicí v Praze, zpěvy a nějaké kytary v Happy Metal Studio u Honzy, hlavní kytarové party, baskytary a ostatní nástroje v Brně.

 

Jak dlouho?

To se takto nedá říct. S Toužou jsme se potkali na jaře 2022 a bavili se, jestli spolu něco neudělat. Jemu seděla naše muzika, nám do toho pasoval jeho hlas. Bavili jsme se dlouho a opakovaně, a toto je výsledek. Ještě v průběhu roku 2022 jsme dali dohromady převážnou většinu písniček, a protože nám spolupráce vyhovovala, udělat desku, resp. vydat ji, byla tedy jen otázka času. Už i kvůli tomu, že nás především zajímají ohlasy posluchačů na naši práci. V loni jsme udělali další věci, přidaly se klipy, které můžete vidět na YouTube, a výsledkem této práce je naše první deska.

 

Kolik je na albu skladeb?

Jé, to už si nepamatuju… (smích) Dělám si prdel, je jich tam dvanáct.

 

Kdo ze členů se na něm podílel? Textově, po muzikantské stránce…

Muziku zase děláme spolu s Jorgim, Honza do toho často vstupuje aranžérsky s nápady, a co se týče textů, tak tady zůstáváme u osvědčené kvality a tou je Stanislav Fric.

 

Budou i koncerty?

Dobrá otázka, ale ptáš se na špatné straně. Zeptej se těch, co nás sledují, poslouchají a budou poslouchat naši muziku. Chcete J:T C.O.R.P vidět a slyšet live?

 

Říkáš, že rozhodnutí koncertovat ještě nepadlo, ale kdyby si to fanoušci vyžádali a moc přáli, vyrazíte?

Jak jsem řekl, to záleží na fans, jestli nás budou chtít slyšet a vidět. My k tomu můžeme přispět dobrou muzikou, poslat jim další písničky a klipy, ale to rozhodnutí „jestli“ a „jak často“ je opravdu na nich. 

 

Chtěl bys něco vzkázat fanouškům?

Ať nezapomenou, že každá muzika je důležitá. I my se budeme snažit dělat tu naši dobře, aby si i ta naše posluchače našla. A pokud se to podaří, „do roka a do dne“ se uvidí…. anebo se uvidíme? (smích)

 

Máte zatím na YouTube tři klipy a podle ohlasů je to bomba (mimochodem Bomba je také název jednoho J:T. C.O.R.P klipu). U fanoušků si stojíte na pomyslném žebříčku popularity hodně vysoko, a to zatím nemáte odehraný žádný koncert. Přeji hodně úspěchů a děkuji za rozhovor, ať vám daří.

Petře, i já děkuji za rozhovor a mohu slíbit, že to je teprve začátek…

Ptal se a fotil: Petr Dio, video: YouTube.com

Author