Mylions pokřtil svůj „I. Mylion“ v domácím prostředí brněnské Melodky

Ač to tak v republikovém kontextu možná někdy nevypadá, Brno je také už po desetiletí líhní rockových a metalových kapel. Za všechny jmenujme např. tu největší „vlajkovou loď“ – Titanic, Kern, ale i nespočet kapel menších. Jejich centrem se pak stávaly kluby jako Melodka, v případě většího úspěchu kulturní dům Semilasso. Brněnská scéna zkrátka vždy žila a snese srovnání s rockovou scénou v jiných našich největších městech.

Nejinak tomu je i do dnešních dnů. Konec listopadu přinesl křest prvního alba kapely Mylions právě na zmiňované Melodce. Kapela hraje poctivý rock říznutý hard rockem. Hlavní postavou je Mirek Horňák, v minulosti personálně spřízněný právě se jmenovaným Titanicem či Kernem.

Album nese název odvozený od jména kapely – „I. Mylion“. Album pokřtil Libor Machata, bývalý člen kapely Kern. Nyní hraje na baskytaru v uskupení Alband, se kterým vystupuje i další bývalý člen Kernu Jaroslav Albert Kronek. I on se této zajímavé události účastnil. V zaplněné Melodce bylo celkově možné vidět více známých tváří brněnských muzikantů.

Kapelu Mylions podpořil při křtu Kreyson Memorial, který je domovem protřelých muzikantů jako Dan Krob, Radek Kroc nebo Petr Dolének. Akce to byla na menší prostory Melodky velkolepá a nanejvýš povedená.

Text: Petr Dio, Sylva Kaplanová

Foto: Petr Dio

Author

Napsat komentář