Tři sestry vydávají klip Pomeranč: zvesela na vážnější téma

Kapela Tři sestry zveřejnila ve vánočním čase nový videoklip k singlu Pomeranč z alba „!Svobodu ředkvičkám!“ Klip natočil režisér Michal Herz, za kamerou stál Honza Pivoňka. Herecké role ztvárnili přímo jednotliví členové kapely.

Kdo je blázen?

Jejich „blázni“ jsou samozřejmě trochu karikatury, ale celkem výstižně splňují představy veřejnosti o tom, jak asi „blázen“ vypadá. Kdo je však „blázen“ – pacient psychiatrie, někdo z těchto životních „ztroskotanců“, anebo občas každý z nás? Na tuto otázku si musí odpovědět každý sám, tento klip má spíše bavit. Námět písně příliš veselý není, kapela se však snaží podat i toto téma s humorem. A dokonce se v klipu objeví i ty ilustrativní pomeranče, včetně vtipného momentu na gramofonové desce.

Píseň objevuje poetiku tam, kde by ji člověk nehledal

Zatímco videoklip se odehrává v prostředí psychiatrické léčebny, píseň samotná objevuje – trochu v duchu myšlenek punku – poetiku tam, kde by ji obvykle člověk nehledal, tedy mezi „ztroskotanci“, hospodskými hosty a osobami na okraji společnosti. Důležitější je však vcelku optimistické vyznění textu – cítíme z něj určitou sounáležitost, která mezi společností popsanou v textu panuje.

Text: Sylva Kaplanová

 

Napsat komentář