Rockový novoroční projev v podání Rybiček 48: Tohle si politici za rámeček nedají

Leden bývá v hudebních vodách trochu mrtvým obdobím. Rybičky 48 ovšem nezahálí a vypouštějí do lednových stojatých vod rovnou torpédo – píseň a klip Na první dojem. Politicky laděná píseň některé možná nadzvedne a jiní jí dají za pravdu, rozhodně ale vůči ní nezůstanete lhostejní.

Nebývale ostrá kritika politických poměrů

Kapela se v ní s nebývalou razancí pustila do kritiky současných politických poměrů. Ožehavé téma přesto umí zpracovat s typickou rybičkovskou lehkostí a melodičností. Ostrými výrazy nešetří od první chvíle až do konce, přesto to do textu nějakým způsobem sedí.

 

Samotná kapela o videu Na první dojem říká: „Máme nový klip, který můžete brát jako náš novoroční projev. Klip byl natočen na vyprodaných koncertech v Paláci Lucerna v Praze a v Hale Vodova v Brně. Tím pádem se v roli herců objevuje pár tisíc vás, fanoušků. My vám chceme poděkovat, protože vy nejste komparz, ale naše hlavní hvězdy, a bez vás by nemělo nic z toho, co děláme, smysl.“

Pořád je to baví

Kromě toho kapela právě vydala dvojalbum BEST FUCK OFF/Pořád nás to baví. První část BEST FUCK OFF obsahuje singly od roku 2015 až do současnosti, a na druhé půlce, Pořád nás to baví, najdeme autorské písně jednotlivých muzikantů, které tentokrát nemusely nutně zapadat do žánrového konceptu kapely.

Kapela se 8. února rozjede na letošní Pořád nás to baví Tour 2019. Zde zazní poprvé živě písně z tohoto alba, ale nepřijdete ani o osvědčené hity.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Jaroslav Noska

 

POŘÁD NÁS TO BAVÍ TOUR 2019:

08/02/ Písek

09/02/ České Budějovice

15/02/ Bratislava

16/02/ Svitavy

22/02/ Sušice

23/02/ Hořovice

01/03/ Zlín

02/03/ Frýdek – Místek

08/03/ Zábřeh na Moravě

09/03/ Pelhřimov

15/03/ Kolín

Author

Napsat komentář