Václav Noid Bárta natočil novou píseň a klip: Upřímné vyznání otce dceři

„Za každej den, kdy mě ráno probouzíš, za každý ráno, kdy tě mám, za každou noc, kdy jsem vzhůru a ty spíš, do nebeský kasy zlaťák dám…“ Těmito slovy začíná písňové vyznání Václava Noida Bárty dceři Terezce. Otcovství pro něj obrovsky mnoho znamená a bylo jen otázkou času, kdy se dcerka stane inspirací pro některou z písní, které skládá.

Hudbu složil táta, text napsal dědeček

Hudbu k písni s prostým názvem Písnička pro dceru Terezku složil sám. Slova napsal jeho táta, textař Václav Bárta st. (je mimochodem i autorem textu k titulní písni z filmu Princezna ze mlejna). Na koncertech ji poprvé představil již před rokem a půl; když ji zpívá, na pódiu pokleká. Ve studiu byla píseň však natočena až nyní. Aranžmá využívá akustických nástrojů, piana (Štěpán Eliáš) i smyčců, které jsou pro Noidova aranžmá typické.

Alpská příroda a dcerka tančící v listí

Dnes 7. 1. měl premiéru videoklip k této písni. Točil se postupně na podzim a v zimě, u nás i v Noidových milovaných Alpách. Právě do čisté, člověkem nepoznamenané přírody si Václav Noid Bárta často jezdí pro záběry scenérii, které pak používá ve svých videoklipech.

Samotná Terezka se v klipu párkrát objevuje, nejkrásnější je scéna, jak bezstarostně tančí v listí. Na konci písně si pak zpěvák trochu představí i dobu, co bude, až jeho dcerka dospěje.

Klip můžete zhlédnout na youtube.com.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: archiv Václava Noida Bárty

Author

Napsat komentář