Vánoční koncert Dogy v Jablunkově: Jezdí se na ně až z Teplic!

Tak jsem si udělal krásný koncertní závěr letošního ro(c)ku. Přítelkyně mě pozvala na vánoční koncert kapely Doga. Koncert byl v jablunkovskem Rock Café Southock, což pro mě byla v tomto klubu premiéra.

Witch Hammer se pokusil nastartovat fanoušky

Když jsme přišli, už hrála první kapela večera, Witch Hammer. Hned u vstupu jsem se potkal s většinou členů Dogy. Rychlý pozdrav, jdeme si dát pivko a sledovat zrovna hrající. Letmý pozdrav od Petra z pódia ke mně byl signálem, že můžu fotit.

Viděli jsme skoro celý koncert a výborně se bavili. Jenom škoda, že všichni stáli docela od pódia a raději pozorovali. Prvních čtyřicet minut za námi, místní Witch Hammer skončili, a najednou se všichni hrnou dopředu a čekají na Dogu. Proč nebyli vepředu už předtím? Vždyť gorali byli skvělí. No, hlavně že se bavili i tak.

Doga na scéně

Opona jde pomyslně nahoru a Doga začíná hrát. Asi jsem v jiném klubu a s jinými lidmi? Najednou všichni tančí, paří a skáčou. V průběhu večera IZZI přivítá fanoušky z Teplic a jiných vzdálených koutů republiky. Nebylo jich zrovna málo.

Program koncertu tvořil průřez celou kariérou, a také unplugged vložka. Škoda, že jsem nebyl na žádném jejich unplugged koncertě. Celý večer měl rychlý spád, a najednou tady byl konec koncertu. Já bych vydržel ještě dlouho, ale někteří mají smůlu a jdou druhý den do práce.

Kluci, díky za super zakončení roku a zase někdy na viděnou a slyšenou.

Text i foto: Aleš DZON Steffek

Napsat komentář