Divokej Bill slaví dvacet let: Další kapela, která dorostla O2 Areně

Početnou divokou bandu z Úval, která před dvaceti lety začala hrát pod názvem Divokej Bill, zná dnes u nás snad každý. Kapela se rozhodla oslavit kulaté výročí své existence velkolepým koncertem v O2 Areně.

Dvacet let folkrocku v punkovém tempu

Ač se tomu nechce věřit, Divokej Bill je na naší hudební scéně již dvacet let. Do většího povědomí publika se dostali někdy v letech 2004-2005, za svou oblíbenou kapelu je v té době označila i čerstvě zvítězivší SuperStar Aneta Langerová.

Jejich hudební styl je těžko definovatelný, neboť je směsí více žánrů – a možná právě to k nim přitahuje tolik příznivců. Mnohým jejich písním dodává energii téměř až punkové tempo, nemálo mají ale také z folku či rocku, nebojí se využívat tradiční folkové nástroje jako housle a akordeon.

Zároveň jejich muziku s povděkem přijímají rádia, takže se každý singl velmi rychle rozšířil mezi posluchače. Texty vycházejí většinou ze života, umějí být poetické i prosté. Největším zážitkem jsou však jejich živé koncerty, kde všichni členové ukazují svou muzikálnost a nasazení na pódiu.

 

Dárek k dvacetinám – vyprodaná O2 Arena

Divokej Bill oslaví své dvacetiny tím, co umí nejlíp – velkým koncertem na velkém pódiu v O2 Areně. Po nedávných dvacetinách Škworu tu máme další kapelu jubilantů, která dorostla O2 Areně. A že opravdu dorostla (či ještě víc), o tom svědčí i fakt, že vstupenky jsou vyprodané.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Honza Švanda

 

Author

Napsat komentář