GATE Crasher a Dark Gamballe to na turné spolu skvěle ladí

V sobotu 30. března zavítali do Orlovny v Rakšicích brněnští GATE Crasher na druhou zastávku svého společného turné s Dark Gamballe. Support jim obstarala taktéž brněnská kapela Kosmonopol. Na své si přišli všichni, kdo mají v rocku a metalu rádi i alternativnější směry a nebojí se přitvrdit.

Zdání klame: nakonec bylo plno

Do chladného sálu se po začátku jen lehce courali fanoušci a už to vypadalo, že tento večer bude spíš pro poloprázdné hlediště. Na rozehřátí nastoupila partička Kosmonopol z Brna. Lehký rock s epickymi texty byl spíš pro poslech na uvítanou. S přibývajícím časem přibývalo i srdcařů, kteří přišli právě na nastupující a pořádající kapelu večera.

GATE Crasher jsou na vrcholu

Čtyřčlenná partička GATE Crasher svým nástupem okamžitě upoutala a přitáhla jako magnet většinu účastníků místního sálu. Musím uznat, že jejich show mě opravdu bavila a zápal a nadšení z nich se valily jako žhavá láva. GATE Crasher jsou po deseti letech existence v plné síle a na vrcholu dosavadní kariéry. Nedávno vypustili zbrusu nový klip ke skladbě Bestie, který teď běží na TV Rebel v pořadu Czechparáda. Tam pro něj můžete také hlasovat. My vám ho servírujeme tady:

 

Dark Gamballe: jedna z nejvíce nedoceněných kapel tohoto žánru

Jako poslední tohoto večera se v zákulisí rozcvičovala a nedočkavě vyhlížela moje „léta letoucí srdcová záležitost“ Dark Gamballe, cross metalová stálice z Vyškova. Po nástupu kapely jsem zbystřil, že není vše jako obvykle. Spajsi plní misi v Afghánistánu, proto ho vystřídal na sólové kytaře náhradník, který do sestavy zapadl bravurně. Obecenstvo hltalo každý tón a text, který do nich valil zpěvák Desed svým nezaměnitelným chraplákem.

V tu chvíli teplota v sále stoupala k bodu varu. Dark Gamballe a jejich již pověstné klipy nedávno doplnil další s názvem Kapky, který obsahuje víc než malé množství lásky, jak uvádí kapela. Podle mého názoru jsou Dark Gamballe jednou z nejvíce nedoceněných kapel tohoto žánru u nás. Oběma kapelám to na společném tour ladí a na další zastávce už příští víkend v Boskovicích to mohou opět dokázat.

Foto a text: Jiří Kunčík

Author

Napsat komentář