FreedomFest: Rockový mejdan na Slezskoostravském hradě

Michal Prokop, David Koller, Michal Pavlíček se svojí exkluzivní show, ale také Magda Reifová s Petrem Vackem či Adam Mišík se projdou „cestou ke svobodě“ už 11. května na Slezskoostravském hradě v Ostravě. Sportem a kulturou nabitý program totiž podpoří Paměť národa, unikátní sbírku pamětníků z celé Evropy.

Běh pro Paměť národa

Celodenní program přinese sportovní aktivity pro všechny věkové kategorie, možnost prezentace soutěže Příběhy našich sousedů, poznání a kulturní podívanou pro děti i rodiče. Už v deset hodin dopoledne padne první výstřel ze startovací pistole a zahájí tak blok Běhů pro Paměť národa. Souběžně je připraven sportovní i kulturní program pro děti.

Koncertní program těch, kdo mají rovnou páteř

Jakmile všichni nadšenci protnou pomyslnou cílovou pásku, bude ta správná chvíle pro hudební hosty. Hosty, které spojuje radost z hraní, ze setkávání se s diváky a to, že se nebojí zůstat za všech okolností sví. Odpoledne v hradním amfiteátru zahájí tvář nastupující generace Adam Mišík, po něm si mikrofon převezme Bára Poláková, která se do Ostravy těší i na společný song s Davidem Kollerem. Poté už bude patřit pódium hudební legendě a čerstvému členu síně slávy České hudební akademie Michalu Prokopovi. Ten předá pomyslný štafetový mikrofon osobnosti s jasnými životními postoji nejen v oblasti hudby Davidu Kollerovi a jeho Kollerbandu.

Jam rockových špiček pod vedením Michala Pavlíčka

V případě FreedomFestu jsme si trochu poupravili rčení o tom nejlepším nakonec a připravili nakonec to, co jste ještě neviděli. Rockový jam Báry Basikové, Kamila Střihavky, Viktora Dyka a Vildy Čoka pod taktovkou Michala Pavlíčka je ojedinělým projektem, který vznikl právě pro náš večer. Tak si ho přijďte pořádně užít!

Text: Marcela Hladká

Foto: Honza Švanda

 

Napsat komentář