Spanilá jízda Marka Mendozy a Doctor Victor očima Loretty

23. dubna zažila brněnská Melodka jedinečný rockový večer. Vévodil mu slavný baskytarista a zpěvák Marco Mendoza, o své místo na české hudební scéně se opět rázně a výrazně přihlásili Doctor Victor. A celé to rámovala Loretta, která se také jala o celé akci referovat. Pojďme si tedy přečíst jejich pohled na toto hudební setkání.

Doctor Victor mají o fanynku víc

Zhruba před dvěma lety pozval Petr Korál naši zpěvačku Dariu do Uší rádia Beat. Chtěla vědět, do čeho „leze“, a tak si po nějaké době tento pořad opět pustila. Hostem byl tehdy Vojta Bureš, zpěvák a kytarista skupiny Doctor Victor. A když Daria z rádia uslyšela jeho vypalovačku Sexy Black, měl rázem o fanynku víc. Jaká radost tedy zavládla ve chvíli, kdy jsme s Lorettou dostaly nabídku, abychom se v Brně na Melodce připojily ke spanilé jízdě Američana Marca Mendozy a skupiny Doctor Victor Českou republikou, je nasnadě.

Jako na Woodstocku

Nejen slavný Marco, ale jako třešnička na dortu česká kapela Doctor Victor, jejíž show
na Melodce byla tak strhující, že jsme se už během první pecky staly jejími fanynkami všechny čtyři i s naším manažerem. Byla našlapaná takovou energií, že by i Temelín mohl závidět. Jejich rock’n’roll vychází z těch nejhlubších kořenů a občas, když člověk zavřel oči, připadal si jako na Woodstocku.

Z tamburín lítaly třísky

Kluci mají úžasný dar. Nejen, že jsou skvělí muzikanti, ale navíc dokážou parádně komunikovat s publikem, takže se jim během krátké chvíle podařilo strhnout všechny k tanci. Na závěr dostali na pódium i nás, členky Loretty, což je jev skutečně nevídaný. Křepčily jsme s nimi jako o život, z tamburín, které nám půjčili, lítaly třísky a my si na závěr jejich show říkaly, že o nich ještě hodně uslyšíme. Ale hlavně doufáme, že toho ještě hodně uslyšíme od nich!

Mendoza je i suverénní zpěvák

Po krátké přestávce nastoupila hlavní hvězda – Marco Mendoza s kapelou. Marco se představil nejen jako výborný basista, což dokazoval třeba v kapelách Thin Lizzy a Whitesnake, ale i jako suverénní sólový zpěvák. Všem předvedl, že ačkoli už má na krku víc než šest křížků, pořád má po hudební stránce co rozdávat a pořád to stojí za to. Což bylo úžasné zjištění hlavně pro Lorettu, která hrála už v devadesátkách. Doctor Victor má na podobné úvahy totiž ještě času dost!

Na Lorettu se přišli podívat Doctor Victor i sám Mendoza

Závěr večera patřil naší babské sestavě, tedy Lorettě. Všichni členové kapely Doctor Victor i sám Marco Mendoza přišli přímo pod pódium a my si svorně uvědomily, že akcí, jako byla ta na brněnské Melodce, kdy si muzikanti navzájem fandí a podporují se, zase tolik není. Rivalita světem vládne, a bohužel i v muzice. Ale tentokrát jakoby se někam daleko vytratila…
Užily jsme večer s neuvěřitelnou atmosférou. A vy, kdo jste chyběli, máte čeho litovat. Určitě to napravte na některém z jejich dalších koncertů. A možná se někde na štaci navíc potkáte i s námi, s Lorettou.

Text: Loretta

Foto: Alois Šlesinger

Author

Napsat komentář