Úspěšné akustické jarní turné kapely Škwor je u konce

Fotoreportem se vracíme k úspěšné jarní šňůře akustických koncertů pražské kapely Škwor. Turné čítalo čtrnáct vyprodaný vystoupení, poslední z této série odehrál Škwor včera 3. 5. v Trutnově. Nyní se kapela přesune již s klasickým koncertním programem na letní festivaly.

Z O2 Areny do tajemné atmosféry klubů

Škwor v loňském roce objížděl velké haly, což korunoval povedeným koncertem v pražské O2 Areně. Letos se pro změnu přesunul do menších sálů, jak to unplugged koncertům ostatně víc sluší. Atmosféra španělek, potemnělého sálu se svícemi a lustrem nad pódiem – to se k sobě hodí.

Bezprostřední kontakt diváků s kapelou

My jsme navštívili páteční koncert na brněnské Flédě, ke kterému se vracíme fotoreportem. Že to byl opravdu povedený večírek, potvrdí všichni, kdo se do vyprodaného sálu dostali. Atmosféra byla velice uvolněná, možná k tomu i přispíval bezprostřední kontakt diváků s muzikanty. Před scénou nebyly žádné zábrany, a tak se diváci mačkali až na pódium a nejednou se některému z nich povedl fyzický kontakt s účinkujícími.

Klasické hity v akustickém hávu i humor

Tentokrát Škwoři v čele s Petrem Hrdličkou hýřili vtipnými hláškami. Pozadu nezůstali ani kytaristé Tomáš s Martinem – i oni si občas nějakou humornou poznámku přisadili. Podle nálady v hledišti i na pódiu bylo vidět, jak si ten večer opravdu všichni užívají. Songy jako Tak to jsme my, Sraž nás na kolena, Tak tohle je hustý se valily ze španělek za podpory klavíru a violoncella do diváků s neuvěřitelnou energií. Při písničce Miliónu hvězd se ptáš se rozjeli i diváci a sál se rozsvítil světýlky z mobilů, v některých případech i zapalovačů.

Vzhůru na letní festivaly

Nyní už nás čeká letní kolotoč festivalů, a že jich Škwor má v plánu opravdu hodně. Na oficiálním webu skwor.cz jsou přehledně vyjmenované až do září. Škwoři startují svoji Open Air sezonu již v pátek 10. 5. na akci Zahájení turistické sezony v autokempu Merkur Pasohlávky. V sobotu 11. 5. je můžete vidět na akci Majáles Zubří země v Bystřici nad Pernštějnem.

Foto a text: Honza Švanda

Napsat komentář