Drumming Syndrome: Miloš Meier vyprodal ostravský klub Parník

Když sledujete Miloše Meiera, máte pocit, že se s bubny narodil. Jeho radost ze hry, jeho exhibice je neskutečným hudebním zážitkem. Takový je i jeho sólový projekt Drumming Syndrome, který jsme navštívili znovu na jeho ostravské zastávce.

Vyprodaný Parník přihlížel bubenické šou

V Ostravě se Miloš Meier představil 14. května v klubu Parník, který vyprodal. Jeho bubenická šou začala na bubnu, který vyrábí jeden hudební fanda z Havířova. Miloš pokračoval skladbami složenými přímo pro tento projekt, ale také skladbami různých jiných kapel.

Miloš hrál i vyprávěl

Bubenickou šou prokládal povídáním o své hudební kariéře – o tom, jak se propracoval k tomu, co dnes dělá, dělá rád a s láskou. Svěřil se, které bubeníky má rád a kteří ho ovlivnili, jako například Gary Novak, Dennis Chambers, Omar Hakim nebo Dave Weckl.
Miloš se pochlubil i videonahrávkami z bubenických festivalů v zahraničí. A výčet etap jeho hudební kariéry by nebyl úplný bez zmínky o spolupráci s Michalem Pavlíčkem – mimo jiné ve skupině BSP. Milošovu podrobnou profesní biografii si můžete přečíst na jeho webových stránkách.

Fanoušci dostali slovo

Miloš dal prostor i dotazům, když vyzval diváky, že se ho mohou zeptat, na co chtějí. Pár bubeníků-hostů tuto možnost využilo.
Po koncertě se konala autogramiáda a focení s fanoušky. S každým se ochotně a s úsměvem fotil a popovídal.

Úsměv, kontakt s publikem a pokora

Drumming Syndrome je zajímavý projekt, který osloví každého, kdo má rád hudbu a rád se nad ní i trochu zamyslí. Klíčová je samozřejmě hlavní postava – nejvýraznější bubeník mladé české generace Miloš Meier. Je to velmi skromný člověk a jeho projev vás zcela pohltí, protože máte pocit, že je tam právě jen pro vás. Úsměv, kontakt s publikem, pokora – a k tomu ekvilibristika s paličkami, která vás nenechá na pochybách, proč má tento mladý muž úspěch i v zahraničí.

Text: Iva Juráková, Sylva Kaplanová

Foto: Iva Juráková

Author

Napsat komentář