Nedožité narozeniny Vládi Šafránka: Spoluhráči i kamarádi koncertně zavzpomínají

13. června 2019, v den nedožitých 47. narozenin Vládi Šafránka, se uskuteční ve Žlutých Lázních v Praze velká koncertní vzpomínka na tohoto charismatického rockera, jenž předčasně odešel loni v září. Jeho památku uctí kapely, se kterými zpíval, i ty, se kterými se potkával jako kolega a kamarád.

Spoluhráč i kamarád

Jméno Vládi Šafránka bude jednou provždy spojeno se dvěma kapelami české rockové scény: Harlej a Walda Gang. První spoluzakládal, pro druhou se stal její výraznou tváří. V branži byl oblíbený a měl spoustu kamarádů, kteří by si nyní přáli připomenout jeho památku svým hudebním vkladem.

 

Hosté z kapel napříč českou rockovou scénou

Na pódiu tak budou během tohoto koncertního večera postupně přítomni např. Divokej Bill, Rybičky 48, Dymytry, Alkehol, Komunál, DebustrolJosef Vojtek a Ota Váňa (Kabát), Jirka Urban (Arakain), Dan Horyna a mnoho dalších přátel z hudební branže, jejichž jména budou postupně ještě upřesněna. V programu koncertního vzpomínkového večera uslyší fanoušci písničky, které od Vládi měli rádi, a určitě dojde i na nějaká další hudební překvapení.

 

Chtěli jsme zavzpomínat koncertně, nahlas a s vámi

Kapelník skupiny Harlej Tonda Rauer k tomu dodává: „Chtěli jsme se s Harlejem a Walda Gangem s Vláďou rozloučit a zavzpomínat na něj tak, jak to měl rád – s pořádným mejdanem, koncertně, nahlas a s vámi, kteří jste ho měli rádi. Napadlo nás oslovit pár kamarádů muzikantů a udělat ten večírek o to zajímavější. Jména budeme postupně uveřejňovat podle toho, jak se podaří sladit a potvrdit volné termíny. Všem těm, kteří se uvolili s námi do toho jít, předem děkujeme“

 

Charitativní rozměr koncertu

Výtěžek z tohoto unikátního koncertu se pořadatelé rozhodli věnovat Centru pro plicní hypertenzi Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Tonda Rauer upřesňuje: „Výtěžek z akce jsme se rozhodli věnovat nemocničnímu oddělení, kde se Vláďa dlouhodobě léčil, protože mu zde pomáhali déle se radovat z vás a vám umožnili déle se radovat z něj a z jeho zpěvu.“

Tahle vzpomínka nebude tichá

„Všichni, kdo chtějí zavzpomínat na nezapomenutelného kamaráda, výjimečného zpěváka a absolutního bohéma s námi, jsou srdečně zváni! Tahle vzpomínka nebude rozhodně tichá!“, říkají jako jeden hlas Tonda Rauer z Harleje a Pavel Pásek z Walda Gangu. Ještě jednou připomínáme, akce startuje 13. června v 19 hodin .

Text: Sylva Kaplanová, foto: Evina Schmidová

 

Napsat komentář