Kapely Arzén i Čechomor jezdí do Nového Mesta nad Váhom jako domů, Lukáš Adamec byl nadšený již napoprvé

Druhým dnem pokračoval o posledním červnovém víkendu program Topfestu, který se vrátil do Nového Mesta nad Váhom do areálu na Zelené Vodě. Na třech scénách se opět střídala pestrá skvadra účinkujících, sobotní program byl možná o něco tvrdší než páteční. Poslechněme si také vyjádření některých muzikantů o tom, jak se jim na Topfestu líbí a jak jsou s ním za dobu jeho existence spojení.

Ti, kdož jsou s Topfestem srostlí

Sobotní program započali na hlavním pódiu kapely MF, Funny Faces, Doctor P.P. a From Our Hands. Velký ohlas pak sklidila domácí formace Arzén: „Ľudia prišli a spolu sme sa dobre pozabávali. Nám vlastne už sezóna začala, pokračujeme v minišnúre so skupinou Čechomor, hrali sme spolu tri koncerty. Pripravili sme si pesničky, ktoré dokážu s nami spievať diváci po prvej zaspievanej slohe. My sme začali na Topfeste už od prvých ročníkov, čomu sa veľmi teším. Stále fungujeme a tomuto festivalu držíme palce,“ vyprávěl zpěvák Arzénu Jaro Gažo o spojení kapely s Topfestem.
Podobně jako Arzén, i Čechomor je častým hostem Topfestu a ani letos nemohl chybět. Do setlistu se vešly hlavně písničky z alb Nadechnutí a Nadechnutí jinak z roku 2018. „S Topfestem jsme téměř od začátku jeho existence, hráli jsme tu opravdu mnohokrát, ani to nedokážeme spočítat. Tentokrát jsme přijeli s úplně novým programem, který jsme předvedli poprvé na festivalu a poprvé na Slovensku. Léto máme plné koncertů, ale pokusíme se i odpočívat,“ slibuje Karel Holas z Čechomoru.

Metal na všechny způsoby i běžecký závod

Headlinerem druhého dne byla legendární britská skupina Apollo 440, což potěšilo hlavně fanoušky elektronické hudby. Nesměl samozřejmě chybět ani největší hit Stop the Rock z filmu 60 sekund. „Na Slovensku jsme už podruhé, hráli jsme v Bratislavě na festivalu. Líbí se nám tady, živá vystoupení jsou pro nás největší satisfakcí, užíváme si komunikaci s publikem a spojení s ním. Koncerty v tomto roce jsou příležitostí na vyzkoušení nových nápadů, než na konci roku dokončíme novou desku,“ poodhalil nejbližší plány Trevor Grey.
Ale Topfest, to je i amfiteátr nazvaný pro účely festivalu Green Stage. Tam to v sobotu rozjeli Smola a Hrušky, Nora Carusso, Bystrík Band, čeští Circus Brothers či britští Trash Boat. Poprvé na Topfestu vystoupil také úspěšný slovenský zpěvák Lukáš Adamec: „Som na Topfeste po prvýkrát, aj ako divák aj ako účinkujúci. Cítil som sa výborne, ľudia sa zabavili a spievali so mnou, aj keď sme nehrali v ideálnom večernom čase. O to viac sa teším. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí náš koncert videli a bavili sa na ňom,“ vzkázal svým příznivcům.
Na Storm Stage již podle názvu řádil v sobotu metal: Ranná nevoľnosť, Eufory, Tribute to Freedom, Z3 či Babadara s maďarským zpěvem, ale i pankáči Zóna A. Závěr večera pak obstarali Deez Nuts, italští The Bloody Beetroots, téměř domácí Reflexy (Uherský Brod je „co by kamenem dohodil“ přes hranici) a slovenští Cherry Street.
Festival má dokonce i sportovní rozměr: podruhé se konal speciální běžecký závod Topfest Run. 7,7 kilometru uběhl vítěz za necelých 28 minut a nechal za sebou 127 soupeřů.
Děkujeme pořadatelům i všem kapelám za skvělé zážitky a budeme se těšit příští rok na vůni sena, vodu a energické tóny!

Text: Sylva Kaplanová, foto: Pavol Karell a Mário

Napsat komentář