Jinjer: Prahou otřese metalcore, klip ke zhlédnutí už teď

Tatiana Shmailyuk, Jinjer

Ukrajinská čtveřice Jinjer patří mezi metalové fenomény posledních let. Do České republiky jezdí často – a nejinak tomu bude i na podzim. Záda jim budou krýt metalcoreoví The Agonist a electrometalová Khroma.

Fenomén posledních let, letos potřetí u nás

O Jinjer je v posledních letech často slyšet. Letos je to sice teprve deset let od doby, co se tato parta dala dohromady, své pevné místo na světové metalové scéně si již ale vydobyla a svoji pozici dále intenzivně upevňuje. Ve své tvorbě kombinují řízný metalcore s groove metalem a prvky death metalu. Síla z jejich energického vystupování se naplno odráží na jejich fanoušcích, kteří často při koncertech rozpoutávají pořádné peklo. Toho jsme byli svědky při letošních dvou koncertech Jinjer u nás, a to ke konci ledna ve zlínském Masters of Rock Café, kde byli jednou z předkapel finských Amorphis, a poté se k nám vrátili v srpnu na festival Brutal Assault.

V Praze uslyšíme novou tvorbu, nový klip už je venku

Jinjer dostali již v roce 2013 ve své zemi ocenění Best Ukrainian Metal Act Award. Stejné pocty se jim dostalo o tři roky později díky skladbě I Speak Astronomy, ke které byl natočen videoklip vydaný pod hlavičkou Napalm Records. Jejich první album nesoucí název Inhale, Don’t Breathe vyšlo v roce 2013. V současné době finišují přípravy jejich čtvrté desky Macro, která vyjde příští pátek 25. října. Budeme tedy jedni z těch, kteří budou mít to štěstí slyšet něco málo z nové desky brzy po jejím vydání. Divoká a energická Tatiana Shmailyuk se svou družinou se již těší, až vyrazí na další turné.

A aby vás navnadili co nejvíce, vydali Jinjer krátce před pražským koncertem ještě i nový videoklip k písni On The Top. Podívejte se tedy, zaposlouchejte se – a buďte spolu s nimi „na vrcholu“:

 

Předkapelou bude další female-fronted skupina

Jako support se představí jejich žánroví kolegové z Kanady – těšme se na The Agonist! Kapela letos slaví 15 let od vzniku a při té příležitosti vyšlo před měsícem jejich šesté album s názvem Orphans. „Něžným“ zastoupením v kapele je zpěvačka Vicky Psarakis, která kombinuje čistý vokál s brutálním growlingem. Již první rok jejího působení v kapele (2014) se u nás The Agonist představili na festivalu Brutal Assault, kde sklidili značný úspěch. Ve svých textech se zabývají právy zvířat, problémy společnosti, současného stavu světa.

Na začátek pěkně zostra v rytmu samplů

Tento večer zahájí finská sestava Khroma, která kombinují metalcore s výraznou elektronikou a samply. Na kontě mají tři alba, z nichž to aktuální je Statis z roku 2016. Příštím rokem rovněž završí první dekádu svého působení na metalové scéně.

Je vyprodáno, pomůže sledovat událost na Facebooku

Vstupenky na tento koncert jsou již vyprodány, nicméně pokud se na vás nedostalo, určitě sledujte stránku události na Facebooku, kde se téměř jistě nějaký ten lístek na prodej najde. Takže ve středu 13. listopadu na značkách v pražské Meetfactory.

Text: Mates Šimek, foto: Honza Švanda

Author

Napsat komentář