Nazareth v Pardubicích zrušili zasedací pořádek

Nazareth

Kapela Nazareth si v únoru přijela obhlédnout české publikum. Vystoupení v Ústí nad Labem a Pardubicích byla zahřívacím předkolem pražského koncertu, který chystají na 20. dubna ve Foru Karlín.

Dřív za železnou oponou, dnes nadosah

Zatímco v Ústí nad Labem by se do sálu bývalo ještě pár fanoušků vešlo, Pardubice, kde koncert proběhl v sobotu 8. února, hlásily vyprodáno. Svou kladnou roli v tom nejspíš sehrála skutečnost, že plocha sálu společenského centra Ideon byla upravena k sezení. Tato kapela s padesátiletou historií totiž oslovuje široké spektrum posluchačů, od mladé generace až po rockery se stříbrem ve vlasech. A zejména ti posledně jmenovaní zcela jistě ocenili možnost vychutnat si naživo koncert legendy, kterou v mládí mohli obdivovat pouze přes železnou oponu.

Diváci vyskočili ze svých židlí

Skotští rockeři (plus jeden Velšan) přijeli do Pardubic představit své nové albm s názvem Tattooed on My Brain. Mezi písně léty prověřené namíchali hned tři nové kouskyNever Dance with the Devil, Change a titulní Tattooed on My Brain. V playlistu pochopitelně nemohly chybět ani megahity Dream on a Love Hurts. Druhou jmenovanou si část diváků vychutnala již vestoje. Atmosféra vystoupení je strhla natolik, že vyskočili ze svých židlí a užívali si příval poctivého rocku z prostoru pod pódiem. Kapela sršela energií a zejména frontman Carl Sentance udivoval svou hlasovou kondicí.

Hlasití a hrdí

Skvěle naladění diváci si vytleskali přídavek tří písní. Na rozloučenou jim Nazareth zahráli Go Down Fighting z alba Loud ‚N‘ Proud, které spatřilo světlo světa už v roce 1974. Kvalitní muzika prostě nestárne!

Text a foto: Magda Šotolová