V novém klipu vás Cocotte Minute zavedou do hororové pohádky o Červené Karkulce

Červená Karkulka, nový klip Cocotte Minute

Již čtvrtý klip ze stále aktuálního EP Veď mě! kapely Cocotte Minute vás zavede do nejhlubšího lesa, konkrétně na Dobříšsko. Pokud ale čekáte pohádku o Červené Karkulce se šťastným koncem, tak jste na omylu.

Za čerstvou novinkou z dílny Cocotte Minute stojí osvědčená autorská dvojice Zeller s Czendálem. „Vlčí hrad je jedna z nejsilnějších skladeb z Veď mě! a fanoušci si klip hodně žádali“, vysvětluje kytarista Czendál, proč padla volba zrovna na tento singl.

„Každý máme v sobě kus vlka, a on chce ven“, nabízí vysvětlení významu písně zpěvák Zeller. „A pokud jsou někde vlci, je jasné, že bez Karkulky a temného lesa by to nebyla ta správná párty. Snad jen, že ta naše Karkulka je nějaká divná“ usmívá se Zeller při vysvětlování příběhu klipu.

 

Zdroj: youtube.com

„Pohádkově“ laděný klip je dílem režiséra Jakuba „Mahdiese“ Mahdala, který stál i za kamerou. Natáčení bral jako výzvu. „Videoklip je postavený na příběhu Karkulky bloudící temným lesem, ve kterém řádí vrah. Hned v první chvilce jsem věděl, že kromě vraždícího vlka musí být v lese nevinná Karkulka s košíčkem a lucernou. Do videoklipu jsme obsadili kapelu, která se snaží utéci před zlem, a Zellera jsme usadili na trůn. Jestli se někomu podaří ho sesadit, se dozvíte v klipu.“ S kapelou nespolupracoval poprvé. Společně už natočili vizuál k singlu Czeko a živák Shoř teď! Novinka lehce navazuje na středověký vizuál Králům koruny, který má aktuálně na YouTube přes půl milionu zhlédnutí.

Krom netradičního zpracování pohádky byl netradiční i způsob financování klipu. Peníze totiž skupině naprosto originálním způsobem daroval fanoušek recesista. Celou částku jim předal ve stokorunových bankovkách v igelitové tašce ze supermarketu.

Kapela krom nového zářezu ve videografii rozjela i druhou část CZEKO tour, které je věnované výročí patnácti let od vydání jejich dnes již kultovního debutu Czeko.

Zastávky jarního turné CZEKO tour:

28. 03. Frýdek-Místek
03. 04. Litomyšl
04. 04. České Budějovice
17. 04. Jablonec nad Nisou
18. 04. Jaroměř
24. 04. Mariánské Lázně
25. 04. Litvínov

Text: Ema Moravcová, foto: Tom Black

Author